Tehno
TEST: PANASONIC SC-TMAX40

Nema ljetnog partyja bez dobre glazbe i ozvučenja
Objavljeno 16. srpnja, 2021.
Riječ je o sve-u-jedan sustavu spremnom za bilo koju feštu, koji donosi mogućnost slušanja glazbe iz više izvora, ali i karaoke

Kućna druženja, čini se, posljednjih su godina itekako dobila na važnosti, a da je tomu tako, svjedoče i audiosustavi poput Panasonic SC-TMAX40. Riječ je o sve-u-jedan sustavu spremnom za bilo koju feštu, a koji donosi mogućnost slušanja glazbe iz više izvora, zatim atraktivno osvjetljenje, DJ funkcionalnosti, ali i karaoke. Iako je tržište doslovno preplavljeno sustavima upitne kvalitete zvuka i mogućnosti, Panasonic SC-TMAX40, s druge strane, možda je i najbolji izbor za takav sustav.



Sve u jednom


Panasonic SC-TMAX40 je, kako smo u uvodu spomenuli, audiosustav koji dolazi u konceptu sve-u-jedan. Ako ste ikada imali Hi-Fi audiosustav, a koji ste možda htjeli upotrijebiti za nekakvu kućnu proslavu, od rođendana do kakvih svečanosti, zasigurno vam je poznata gnjavaža koju tradicionalni kućni Hi-Fi sustavi "nude". Glavna jedinca, zvučnici, žice, pa karaoke sustav, a možda i računalo – jednostavno, prekomplicirano, uz visoku mogućnost da nešto pođe krivo kada netko počne petljati po žicama ili želi "pustiti onu svoju stvar". S druge strane, današnji Hi-Fi audiosustavi, poput Panasonic SC-TMAX40, zamišljeni su kao izuzetno praktični, jednostavni i u trenutku spremni za korištenje. Doslovno odmah nakon vađenja iz kutije Panasonic SC-TMAX40 spreman je za feštu. Naime, za razliku od spomenutih "razbacanih" dijelova audiosustava, kod Panasonic SC-TMAX40 sve je smješteno u izuzetno robusno kućište. Naime, ovaj audiosustav izrađen je od kvalitetne plastike i, naravno, drva koje pridonosi bogatstvu zvuka. Iako je sve u jednoj jedinici, u jednom kućištu, Panasonic SC-TMAX40 opremljen je svime što vam u bilo kojem trenutku može zatrebati. Glazbu je moguće puštati iz zaista bogate ponude izvora. Za početak, tu je, naravno, FM radio. To je izuzetno praktično kada jednostavno želite da nešto svira, ali nemate vremena birati glazbu ili nemate uređaj s kojeg biste glazbu puštali. FM radio, iako se nekada čini viškom, kod ovakvih sustava izuzetno je dobrodošao. Sljedeća mogućnost je ugrađeni CD čitač. Iako se čini kako su CD mediji na svome zalasku, još je uvijek velik broj albuma i općenito glazbe dostupan na CD-ovima, a ako i vi posjedujete svoju kolekciju, dobro je znati da ju možete pustiti svojim gostima na Panasonic SC-TMAX40. Sljedeća mogućnost je puštanje glazbe preko jednog od dva USB priključka, jer mnogi opet imaju svoju kolekciju na USB memorijama ili prijenosnim diskovima, a SC-TMAX40 pristupit će im bez teškoća. Za kraj tu je direktan audioulaz preko uvijek popularnih CINCH konektora te povezivanje preko Bluetooth veze. Zasigurno upravo potonji način povezivanja bit će i najčešći jer su današnji pametni telefoni nepresušan izvor glazbe preko brojnih glazbenih servisa.

Nek se trese kuća


Jednom kada odaberete izvor glazbe, praktično ste spremni za party. Na Panasonic SC-TMAX40 moguće je priključiti i dva mikrofona, a svi dobro znamo da nema dobre fešte na kojoj se ne pjeva. Stoga, uz dva ulaza za mikrofone, svoje vokalne kvalitete moći će pokazati svi gosti. Kontrola sustava jednostavna je i intuitivna. U glavnim tipkama i menijima lako se snaći uz mutifunkcionalno kolo, ali i majušni zaslon. Želite li se okušati i kao pravi DJ, Panasonic i to omogućava aplikacijom MAX Juke i, naravno, povezivanjem telefona na Panasonic SC-TMAX40. Za kraj ostavljamo ono možda i najvažnije – zvuk. Panasonic SC-TMAX40 oduševljava svojim zvukom, ali i glasnoćom te snažnim basom. Ako ste u potrazi za sustavom od kojeg će se tresti cijela kuća (pa i susjedova), Panasonic SC-TMAX40 upravo je taj. Prodoran i snažan bas iznenađenje je za kutiju ove veličine. No osim snažnog basa pohvalna je i jasnoća svih ostalih tonova. Naime, za razliku od šarolike konkurencije, kod koje gotovo svi ostali tonovi ostaju nejasni i markirani basom, Panasonic SC-TMAX40 u svim nivoima zadržava jasnoću tonova. Šećer na kraj je i osvjetljenje, koje je moguće prilagoditi u čak 60-ak različitih načina, tako da za bilo koju feštu imate pravu boju svjetla.

Ako ste u potrazi za audiosustavom koji osim za svakodnevno slušanja želite imati i za fešte svih veličina, onda je Panasonic SC-TMAX40 naša preporuka. Cijena od oko 3800 kuna bit će opravdana kvalitetnom zvuka, prodornim basom i mogućnostima koje taj sustav nudi.


Marin Režić
Želite li se okušati i kao pravi DJ, Panasonic i to omogućava aplikacijom MAX Juke

Najčitanije iz rubrike