Tehno
NOVI GAMERSKI MONITOR AOC U28G2XU

Vrhunski kombinira rezoluciju 4K i brzinu osvježivanja od 144 Hz
Objavljeno 9. srpnja, 2021.

AOC predstavlja gamerski monitor dimenzije 71 cm (28") iz već dobro poznate linije G2 koji vrhunski kombinira rezoluciju 4K i brzinu osvježivanja od 144 Hz, display U28G2XU spaja detalje i žive boje zahvaljujući IPS panelu s kristalno čistom 4K (UHD) rezolucijom.



Sa svojom nevjerojatnom brzinom osvježivanja od 144 Hz i vremenom odaziva od 1 ms GtG, osigurava brz i tečan feedback, što igračima omogućava brzu reakciju. U28G2XU nudi kompatibilnost za AMD FreeSync Premium i Nvidia G-Sync, kao i certifikat VESA DisplayHDR 400, što omogućava dinamiku koja oduzima dah. AOC U28G2XU bit će dostupan od kolovoza 2021. po maloprodajnoj cijeni od 5589 kuna.

S nužnom GPU snagom koja je sada dostupna na tržištu, PC igre u 4K rezoluciji i visokim brzinama osvježivanja sada su dostupne široj publici. Što se tiče kompetitivnih igara, brzina osvježivanja od 144 Hz već je postala standard, stoga igrači mogu odmah reagirati. U višim rezolucijama poput 4K gameri će cijeniti to kako vizualnu točnost na određenim naslovima postaje gotovo nemoguće razlučiti od stvarnosti.

Za gamere koji se ne žele ograničavati na posebne žanrove, monitor s 4K rezolucijom i brzinom osvježivanja od 144 Hz možda je najbolja kombinacija značajki PC-ja koje je gamerska scena ikada vidjela.

S 4K rezolucijom RTS gameri mogu vidjeti više od svoje igre te mogu preciznije isplanirati svoje strategije. U RPG i akcijskim igrama slike i teksture, neonski osvijetljene ulice, pogledi koji oduzimaju dah i sjajne metalne armature nalik su na stvarni život. Takav bogat sadržaj može se prikazati s nevjerojatnom brzinom osvježivanja od 144 Hz i bez ikakva zastajkivanja, zahvaljujući vremenu odaziva od 1 ms GtG, što osjećaj uključenosti i povezanosti dovodi na drugu razinu. Danas, s naprednim GPU tehnologijama poput DLSS-a, koji ostvaruje više od 60 slika u sekundi s 4K tehnologijom, za najbolje korištenje PC-ja AOC U28G2XU bez sumnje nema konkurenciju.

AOC U28G2XU dijagonale 71 cm (28") dolazi sa suptilnim crvenim detaljima, kao i s trostranim dizajnom bez rubova. Opremljen je IPS panelom u svojoj matičnoj 4K rezoluciji koja podršku dobiva iz dvostrukog DisplayPort (1.4) utora, dok dva HDMI 2.0 utora podržavaju 4K @ 60 Hz. DCI-P3 pokrivanost). Svjetlina modela U28G2XU mjerena je u 370 nita, a njegov kontrast iznosi 1000:1. Certifikat VESA DisplayHDR 400 također osigurava dinamične eksplozije svjetline kao i tamne kutove.

Gameri ovih dana sve više multitaskaju – gaming, interakcija s drugim igračima, popraćena livesteamom i komentiranjem sadržaja. U takvim slučajevima, ali i za mnogo više, ovaj model podržava način rada Picture-by-Picture, tako da dva izvora slike mogu biti reproducirana jedan pokraj drugoga na ekranu. M.R.
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike