Regija
BARANJA RURAL TRAIL: NA +3O VIŠE OD 100 BICIKLISTA

Apsolutni su pobjednici u BRUT50 Petrović i Horvat, a u BRUT25 Getoš i Szabo
Objavljeno 21. lipnja, 2021.

Na temperaturi višoj od 30 stupnjeva diljem Baranjske planine vozio se prvi baranjski BRUT (Baranja rural trail) koji je organizirala belomanastirska udruga BIT (Baranja i turizam) uz pomoć udruge Đola iz Darde te uz pokroviteljstvo Grada Belog Manastira.

Pozivu organizatora odazvalo se više od stotinu biciklista iz raznih dijelova Hrvatske, a komentari objavljeni na društvenim mrežama, poput onog apsolutne pobjednice ženskog dijela BRUT50 Barbare Horvat - ‘‘pohvale organizatorima ovog, u svakom pogledu, jednog od najboljih biciklističkih eventa u kojemu sam bila u posljednje vrijeme…‘‘, dovoljno govore o uspješnosti manifestacije. Organizirane su dvije utrke, na 25 i 50 kilometara, a start i cilj bili su na lijepo uređenom platou iznad belomanastirskih Gradskih bazena. Staza je vodila preko beljskog vidikovca, TV tornja, Podolja, Bunarić dola, Kotline…, a na njoj su bile četiri feed zone na kojima su volonteri biciklistima dijelili osvježavajuće napitke. Tek na stazi uvjerili su se koliko je Baranja ‘‘ravna‘‘, što se najbolje dalo iščitati (dakako, i zbog visoke temperature) na licima biciklista nakon prelaska ciljne linije. Unatoč svemu, stazom su bili oduševljeni. Neki su u Baranju došli prvi put, a neki, poput člana BK-a Osijek 2010, Slavena Getoša, apsolutnog pobjednika BRUT25 utrke, na nju se često vraćaju.

- Na Baranjskoj planini treniramo već godinama, poznamo terene i mogu reći da su vrhunski. Na stazama se mogu voziti turisti i rekreativci, ali mogu biti i prilično zahtjevne te zamorne, posebice kada su temperature ovako visoke, za što se treba posebno pripremiti - rekao je Getoš nakon što je 25 kilometara prevalio za sat i pet minuta. Podsjetio je da su s ovog područja i državni prvaci, da je na Baranjskoj planini održano i državno prvenstvo te naglasio da je nedavno bio na Rabu, gdje su slične utrke uobičajene, ali BRUT, koji je organiziran prvi put, za njima uopće ne zaostaje. Dapače. Pozvao je sve ljubitelje prirode i biciklizma da posjete Baranju i Slavoniju i vide što sve pružaju.

Dok su biciklisti biciklirali, na platou su bile organizirane razne edukativne i zabavne igrice, DND je organizirao biciklijadu, a OPG-ovi su izložili svoje proizvode. U večernjim satima održan je koncert, a nastupili su Bled Leid i Čista trojka feat Livio.

Apsolutni pobjednici u BRUT50 su Slobodan Petrović i Barbara Horvat, a u BRUT25 Slaven Getoš i Mirela Szabo.



Ivica Getto
Staze su vodile diljem Baranjske planine, a bile su duge 25 odnosno 50 kilometara

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike