Sport
OSIJEK U SUBOTU U GRADSKOM VRTU IGRA PRVU PRIPREMNU UTAKMICU

Bjelica nakon ogleda s Čepinomodređuje konačni popis za pripreme
Objavljeno 19. lipnja, 2021.

Nogometaši Osijeka danas će odigrati prvu pripremnu utakmicu. Suparnik je u Gradskom vrtu (subota, 10 sati) trećeligaš Čepin, protiv kojeg će Nenad Bjelica priliku najvjerojatnije pružiti većini raspoloživih igrača.



Logična je to odluka ne samo zato što je to prva provjera nakon uvodnog tjedna priprema, pa nema potrebe forsirati nikoga i tako riskirati nekakvu ozljedu, nego i zato što će nakon utakmice Bjelica obznaniti i popis igrača koji će u ponedjeljak otputovati u Sveti Martin na Muri na glavni dio priprema. Jasno je kako je prvi čovjek struke u Gradskom vrtu sa svojim suradnicima već sada definirao glavninu popisa, a eventualne preostale dvojbe "prelomit" će nakon ogleda s Čepinčanima.

S obzirom na "lepezu" igrača koje ima na raspolaganju, u različitim stadijima mogućnosti treninga, razumljivija je i odluka da se na središnji dio priprema vodi veći broj igrača od uobičajenog. Bjelica će voditi oko 35 igrača, među kojima će biti i rekonvalescenti, nekoliko mladih igrača, ali i povratnici s posudbi. Sudbina potonjih još je neizvjesna, svi su od početka priprema u procesu treninga, a tko će se izboriti za povratak u bijelo-plavi dres vidjet ćemo u subotu.

- Možda će biti nekih iznenađenja oko mladih igrača koje ćemo povesti na pripreme. Poslije subotnje utakmice odlučit ćemo tko ide u Sveti Martin na Muri, a tko ostaje u Osijeku. Od igrača koji su bili na posudbama sigurno će ići Malenica i Mance, a za ostale ćemo vidjeti, da sad unaprijed ne kažem nešto pa tako na kraju ne bude. Uglavnom, bit će sigurno četiri-pet igrača koji prošle godine nisu bili s nama, a sada će se naći u tih 34-35 igrača. Tamo će nam se priključiti i Barešić te Brlek, koji ne mogu trenirati s momčadi, ali su u fazi da mogu odrađivati rehabilitaciju - rekao je Bjelica, izrazivši i zadovoljstvo kako prolaze prvi treninzi.

Uvrštenje Malenice i Mancea na popis za Sv. Martin na Muri nije nikakvo veliko iznenađenje. Malenica je do prije dvije sezone bio prvi vratar bijelo-plavih, nakon čega je izgubio tu poziciju od Ivice Ivušića. Prošlu je godinu bio prvo na posudbi u poljskom Lechu, gdje nije previše branio, ali je potom drugi dio sezone proveo u Diosgyoru, u kojem je skupio 16 nastupa. S obzirom na vratarsku situaciju, čini se najizglednijom opcija kako ga se želi pripremiti za neku novu posudbu ili transfer. Mance je donedavno imao status najskupljeg Osijekova pojačanja, no i on je prošlu sezonu proveo u Mađarskoj, u Puskas Akademiji. Odlaskom Ivana Santinija otvorilo se mjesto u napadačkoj konkurenciji, a Manceove mogućnosti sigurno intrigiraju Bjelicu. Potrebni su mu igrači koji će umanjiti pritisak s Ramona Miereza i Mance bi definitivno mogao biti korisna alternativa. Lani je u "sestrinskom" klubu imao deset pogodaka i dvije asistencije u 30 nastupa, što su brojke koje bi bile korisne i u Gradskom vrtu.

Tko će od ostalih povratnika s posudbe (Alen Grgić, Todor Todoroski, Luka Marin, Josip Špoljarić, Robert Mišković, Mirlind Daku, Mihail Caimacov) izboriti mjesto za glavni dio priprema ovisit će i o mogućnosti prilagodbe na različite sustave igre. Bjelica je još jednom istaknuo kako želi uigrati više sustava igre, kako Osijek ne bi bio predvidljiv, a za to mu trebaju igrači koji mogu po potrebi "uskakati" iz jednog u drugi sustav.



Goran Roguljić
Nenad Bjelica

trener Osijeka

- Od igrača koji su bili na posudbama sigurno će ići Malenica i Mance, a za ostale ćemo vidjeti. Uglavnom, bit će sigurno četiri-pet igrača koji prošle godine nisu bili s nama, a sada će se naći u tih 34-35 igrača.

Priključio se Mierez
Pripremama bijelo-plavih priključio se i prošlosezonski najbolji strijelac lige Ramon Mierez, koji je odradio i prve treninge. Nekoliko igrača zbog zdravstvenog stanja ne može još trenirati punim intenzitetom (Ndockyt, Žaper, Miloš, Lončar, Caro, Grezda, Silva), ali se očekuje kako bi se većina mogla uključiti u rad s ostatkom momčadi od ponedjeljka, kada bi se trebali priključiti i Bohar te Jurčević.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana