Novosti
OŠTETIO OSIJEK-KOTEKS ZA 15,7 MILIJUNA KUNA

Drago Tadić osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Osječki poduzetnik Drago Tadić, koji je uhićen zajedno s osječkim sucima početkom lipnja, nepravomoćno je osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora jer je oštetio Osijek-Koteks za više od 15,7 milijuna kuna. Austrijanac Dietmara Aluta-Oltyana osuđen je na dvije godine zatvora.
Na osječkom Županijskom sudu Drago Tadić i Austrijanac osuđeni su jer su 24. rujna 2009., Tadić kao predsjednik Uprave, Austrijanac kao predsjednik Nadzornog odbora osječke tvrtke i treća osoba kao direktor trgovačkog društva iz Zadra, po dogovoru da pribave korist zadarskoj tvrtki, u kojoj su Osječanin i Austrijanac imali udjele, počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Drago Tadić je, prema optužnici, uz suglasnost Austrijanca, sklopio ugovor s direktorom iz Zadra, kojim se osječka tvrtka obvezala plaćati tvrtki iz Zadra na ime troškova zakupa nekretnine, drobiličnog postrojenja i troškova naknade za plaćanje koncesije iznos od 900.000 eura godišnje, iako su bili svjesni da je tržišna vrijednost toga znatno manja. Tako je plaćeno 21.647.820,53 kune umjesto stvarne tržišne vrijednosti zakupa nekretnine u iznosu od ukupno 5.879.398,48 kuna. Na štetu Osijek-Koteksa, smatraju tužitelji, pribavljena je nepripadna imovinska korist tvrtki iz Zadra u iznosu od 15.768.422,05 kuna.
Podsjetimo, Drago Tadić završio je u istražnom zatvoru sa sucima Zvonkom Vekićem i Antom Kvesićem, jer Uskok sumnja da je bio posrednik između Zdravka Mamića i sudaca. S.Lacić
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja