Crna kronika
ZBOG POGIBIJE GLUMCA SUDI SE I MLADOJ OSJEČANKI

Nisam kriva za nepružanje pomoći
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
- Ne smatram se krivom - odgovorila je Magdalena Skroza (19) na upit sutkinje Marine Bušbaher Oberkirš osjeća li se krivom za nepružanje pomoći teško ozlijeđenom glumcu osječkog HNK-a Aleksandru Bogdanoviću. U automobilu je bila s Branislavom Smiljanićem (23) iz Tenje, koji je pravomoćno osuđen na sedam i pol godina zatvora na osječkom Županijskom sudu zbog izazivanja prometne nesreće. Aleksandar Bogdanović preminuo je nekoliko dana nakon nesreće u KBC-u Osijek.
Optužnicom ju se tereti da 21. prosinca 2019. oko 22.36 sati na raskrižju Trpimirove ulice i Vijenca Ivana Meštrovića bila putnica u Kiji koju je vozio Smiljanić. Nakon što je Smiljanić autom naletio na Bogdanovića koji je ostao ležati na tlu, umjesto da mu pomogne, otišla je s mjesta nesreće ne obavijestivši policiju ni hitnu pomoć iako je to mogla bez ikakve opasnosti da sebe ugrozi. Tužiteljstvo traži da se Magdalenu, iako je punoljetna, kazni maloljetničkim zatvorom te da joj se odredi odgojna mjera pojačane brige i nadzora.
- Predlažem da se ispitaju Branislav Smiljanić, Miloš Sarkanjac, Matej Vranjković, Marina Skroza i stručna suradnica suda - zatražila je, među ostalim, zamjenica županijskog državnog odvjetnika. S njom se složio odvjetnik Željko Eror, koji zastupa Senu Bogdanović, suprugu poginulog Osječanina, a nakon kraćeg vijećanja sudsko je vijeće to i prihvatilo. Krešimir Arambašić, odvjetnik Magdalene Skroza, protivio se ispitivanju svih svjedoka osim Branislava Smiljanića.
- Predlažem navedene svjedoke da se rasvijetli što se tada dogodilo, o svijesti optužene i da se maknula s mjesta nesreće i nije pružila pomoć - navela je tužiteljica.

Sena Bogdanović, supruga pokojnog Aleksandra, sama je podnijela kaznenu prijavu protiv Magdalene Skroza zbog nepružanja pomoći nakon što je Branislav Smiljanić osuđen.


- Nevjerojatno je da se ne osjeća krivom. Znala je da Branislav nema položen vozački ispit, da je imao i prije prometnih nesreća. Ne možete udariti nekoga na pješačkom prijelazu, pristati sjesti u auto s nekim tko nema vozačku dozvolu, dati mu ključeve od tatinog auta, pregaziti čovjeka, otići, telefonirati i reći da ste nekoga ubili i otići na Srednjoškolsko igralište vidjeti gdje vam je otpala pločica - rekla je kroz suze Sena Bogdanović.


S.Lacić
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike