Tehno
ISPROBALI SMO: EPSON EF-12 LASERSKI PROJEKTOR

Uživanje u nogometu uz projektore velike dijagonale
Objavljeno 18. lipnja, 2021.
Odlazak na utakmice mnogima je nedostižan, no možete uživati u pogledu kao uživo na terenu

Nakon prošlogodišnje društvene i sportske suše u svakom smislu, ove godine konačno se koliko-toliko vraćamo u normalno, pa nas tako konačno očekuje Euro 2020, koji se trebao održati lani, no iz svima jasnih razloga odgođen je za ovu godinu.



Pandemijska 2020. donijela je brojne promjene u našim životima, poput toga da smo vjerojatno češće no ikada kod kuće, provodeći više vremena s obitelji i bliskim osobama. Neizostavni dio obiteljskih ili prijateljskih druženja je i gledanje utakmica, poput onih koje nas očekuju na Euru 2020, a tomu valja dodati i povremenu filmsku večer uz kakav dobar naslov. Za istinsko uživanje u takvim sadržajima svima je imperativ što veća dijagonala zaslona, a u tom području nenadmašni su projektori.

Veličina je bitna


Vjerojatno još od prvih televizora jedna od najvažnijih stavki je duljina dijagonale zaslona. O inčima i centimetrima bombardiraju nas doslovce sa svih strana. Nekome je sasvim dovoljno 40-ak inča, dok će netko drugi reći da na svakom zaslonu ispod 65 ili 75 inča nema pravog uživanja u sportskom ili filmskom sadržaju. Mi ćemo se složiti s time da što je veća dijagonala to je užitak praćenja utakmice veći. Nema boljeg osjećaja nego onoga kao da ste uživo na terenu, a to ćemo postići velikom dijagonalom koja će nam prikazati svaki detalj s terena. I dok su kod televizora stvari pomalo škakljive, jer s većom dijagonalom cijena doslovno eksponencijalno raste, oni koji istinski žele uživati u pogledu na najveću dijagonalu zaslona znaju da to najbolje pruža projektor. Projektor je jedini koji nam pruža mogućnost odabrati dijagonalu koju želimo - jednostavno primicanjem ili odmicanjem mijenjamo dijagonalu koja je nedostižna gotovo za bilo koji danas dostupan televizor. Zadnjih godina tržišni lider Epson doveo je u potrošački segment projektore koji su donedavno bili dio samo profesionalne postave. Naravno, riječ je o laserskim projektorima, no osim što su već kao takvi superiorni nad bilo kojim klasičnim projektorima, Epson je neke od svojih modela uistinu opremio kao sve-u-jedan modele spremne za akciju u svakom trenutku.

Pametni projektor


Svi oni koji možda imaju projektor i povremeno ga koriste, znaju za jednu od većih mana takvih uređaja - njihovu nesamostalnost. Naime, gotovo svi projektori na tržištu nude samo to, kako im i ime govori - projekciju. Za prikazati sadržaj potreban opet nekakav izvor, poput računala, ili TV prijamnika. Kao da gnjavaži nije kraj, potrebno je osigurati kakvo ozvučenje, jer mnogi projektori nemaju ni zvučnike, a ako ih i imaju izuzetno su neupotrebljivi. Sve ovo uvidio je Epson te nudi projektore koji su samostalni uređaji. Često za njih čujemo naziv TV projektor, jer zaista, u smislu korištenja oni su upravo to. Među brojnim modelima valja istaknuti jedan od recentnih, model Epson EF-12. Riječ je o majušnom laserskom projektoru (dimenzije su mu samo 17 x 17 x 13 cm), kojeg ćete jednostavno zavoljeti i koji će postati neizostavni dio filmskih ili sportskih večeri. Epson EF-12 samostalni je laserski projektor kadar projicirati sliku dijagonale do pomalo zastrašujućih 150 inča (381 cm). Osim toga, ovaj projektor pokreće Android TV, a s njim tu je pristup brojnim streaming aplikacijama za praćenje sadržaja. Nadalje, Epson EF-12 opremljen je snažnim i kvalitetnim zvučnim sustavom kojeg potpisuje Yamaha, a koji će posramiti brojna kućna kina. S tehnološke strane kvaliteta prikaza je iznad svih očekivanja. Uz Full HD rezoluciju, HDR, osvijetljenost od 1000 lumena, laser uz Epsonovu 3LCD tehnologiju oduševljava. Kao takav Epson EF-12 je jedinstven projektor kojeg možete ponijeti i imati uvijek spremnog za uživanje u utakmicama koje su pred nama. Stoga, ako već nismo u mogućnosti (bar većina) otići na utakmice koje su pred nama na Euro 2020, neka utakmica u pravom smislu dođu do nas. Uz Epson EF-12 to će definitivno i biti tako.



Jasminka Knežević
Za prikazati sadržaj potreban opet nekakav izvor, poput računala, ili TV prijamnika

Vjerojatno još od

prvih televizora

jedna od najvažnijih stavki je duljina dijagonale zaslona

Najčitanije iz rubrike