Sport
NASTAVAK RADOVA

Na Pampasu živo, Bangladešani rade i unutar stadiona
Objavljeno 16. lipnja, 2021.
Određeno vrijeme nije se radilo na samom stadionu, nego tek oko njega i u njegovoj blizini

Za mjesec danas nogometaši Osijeka krenut će u novu sezonu u kojoj se nadaju konačnom usponu na sam vrh, odnosno osvajanju bar jednog trofeja. Bio bi to sjajan oproštaj od Gradskog vrta jer bi bijelo-plavi najkasnije od sezone 2022./2023. trebali igrati na novom stadionu na Pampasu.



Gotovo jednako nestrpljivi zbog čekanja na nove rezultatske uzlete kluba ili na igračka pojačanja koja bi ubrzala taj proces, navijači Osijeka jedva čekaju i preseljenje u novi dom na kojemu će im, bez dvojbi, zavidjeti gotovo svi konkurenti u Hrvatskoj. Oni koji su ovih dana prolazili pokraj Pampasa nesumnjivo su se razveselili vidjevši kako su se na stadionu nastavili radovi nakon što je neko vrijeme vladalo zatišje.

Odavno je već zdanje na Pampasu poprimio itekako prepoznatljive obrise, tribine su davno niknule, kao i krov nad njima, pa su jasni trnci u navijačima bijelo-plavih u iščekivanju ulaska u to moderno zdanje. Neki su se možda i zabrinuli zbog izostanka vidljivih pomaka, primijetivši kako se određeno vrijeme nije radilo na samom stadionu, nego tek u njegovoj okolici, na popratnim detaljima. Krenula su i brojna nagađanja što je razlog usporenja ili zastoja, pa je svakako dobra vijest da su se radovi ponovno pokrenuli. Djelatnici Eurokamena nastavili su svoj posao te su očekivani uskoro i novi detalji na objektu. Na kojemu možda Eurokamen neće ostati do samog kraja, odnosno primopredaje "ključeva" novim vlasnicima, jer prema neslužbenim informacijama sve se glasnije može čuti kako će stadion dovršiti drugi izvođač radova. Iz kluba nisu htjeli ništa komentirati ni o dinamici radova pa tako ni o mogućim promjenama izvođača.
Ono što je sigurno jest da bi cijeli projekt vrijedan 50-ak milijuna eura, u koji pripadaju novi stadion, sedam pomoćnih terena te sav potreban popratni sadržaj, trebao biti dovršen najkasnije do 8. lipnja 2022. Taj je rok odobrilo Gradsko vijeće prošlog rujna, odgovorivši pozitivno na zamolbu Škole nogometa NK-a Osijek na pomicanje roka zbog povećanog obujma potrebnih radova, problema koje je pandemija koronavirusa izazvala na njihovu dinamiku, ali i gradnje komunalne i cestovne infrastrukture u tom dijelu grada. Bio je to drugi pomak dovršetka projekta nakon što je prvo zbog kašnjenja izdavanja građevinske dozvole te nemogućnosti započinjanja radova u ugovorenom roku s ljeta 2020. rok pomaknut na ovo ljeto.

Što se navijača Osijeka tiče, njima je nedvojbeno svejedno tko će i kada dovršiti stadion, samo da to bude što prije. Pa da s tribina Pampas Arene (ili kako će se već zvati) mogu bodriti svoje ljubimce u lovu na još više ciljeve. Inače, danas je na rasporedu i redovita Skupština NK-a Osijek, na kojoj neće biti nekih revolucionarnih stvari, klub bi samo trebao dobiti nove članove Nadzornog odbora i Uprave.

Goran Roguljić
Teško je bilo komunicirati s radnicima na Pampasu, samo su kazali kako su iz Bangladeša
Danas ždrijeb 2. pretkola Konferencijske lige
Nogometaši Osijeka danas će kao i preostala dva hrvatska predstavnika u Konferencijskoj ligi, Rijeka i Hajduk, doznati suparnika u 2. pretkolu. Ždrijeb u Nyonu održava se u 13.30, a sva tri hrvatska kluba imat će status nositelja. To bi trebalo olakšati put prema sljedećem pretkolu, no ne znači da i ovdje ne prijeti poneka "mina", ponajprije zato što će sezona biti tek na početku. Bilo bi poželjno stoga izbjeći švicarski Servette, grčki Aris Thessaloniki, poljske Pogon Szczecin i Slask (suparnik na pripremama, nap. a.), a i izbjeći daleke putove na Island, Kazahstan ili Azerbajdžan. Prije nego uopće odigraju 2. pretkolo (22. i 29. srpnja), Osječani će doznati i mogućeg suparnika u 3. pretkolu, u kojemu neće biti nositelji, a taj će se ždrijeb održati 19. srpnja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike