Crna kronika
;STRAŠNA TRAGEDIJA U OTOKU

Dječak neoprezno pretrčavao cestu, usmrtio ga auto
Objavljeno 13. lipnja, 2021.
Iako su mu liječnici pokušali pomoći, dječak je umro od težine ozljeda u vinkovačkoj bolnici

Ni ovaj vikend nije mogao proći bez poginulih osoba u prometu. Dvije su se nesreće dogodile u Slavoniji, a u jednoj je smrtno stradalo devetogodišnje dijete. Strašna se tragedija zbila u Otoku, ostavivši u šoku stanovnike tog gradića na hrvatskom istoku. U prometnoj nesreći je, naime, u naletu automobila život izgubio devetogodišnji dječak.



Kobna nesreća dogodila se u subotu u 16.40 u otočkoj Strossmayerovoj ulici. Iste večeri o nesreći "u kojoj je poginulo dijete" izvijestili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ne navodeći dob smrtno stradalog djeteta. Neslužbeno se moglo doznati kako je u nesreći poginuo dječak u dobi od devet godina, iz Otoka. "U Otoku se 12. lipnja u 16.40 u Strossmayerovoj ulici dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dijete. Hitna medicinska pomoć je u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima odmah prevezla stradalo dijete, no nakon pružene liječničke pomoći dijete je u bolnici preminulo", naveli su iz policije. Prema onome što se moglo doznati, dječak je, nažalost, od težine ozljeda preminuo nedugo nakon nesreće unatoč brzoj intervenciji Hitne pomoći na mjestu nesreće te naporima liječnika u vinkovačkoj bolnici.

- Utvrđeno je da je 65-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka te je na prometnoj cesti i traku, kojim se vozač kretao, dijete neoprezno prelazilo kolnik zbog čega je vozač vozilom naletio na to dijete i zbog čega je došlo do udara te je dijete odbačeno na cestovni rubnjak - naveli su iz PU u Vinkovcima.

Policijski glasnogovornik Dragoslav Živković potvrdio je medijima kako je na mjestu kobne prometne nesreće proveden očevid, a provedenim ispitivanjem "kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu". Vozač je, doznaje se, iz Otoka, a navodno je pokušavao izbjeći nalet na dijete, no, nažalost, ishod je nesreće bio tragičan..."Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuće posebno izvješće", također su rekli iz policije. Neslužbeno, sve okolnosti nesreće još će biti utvrđivane. Tijelo poginulog djeteta bit će prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje će biti obavljena obdukcija.

Smrti na cesti bilo je i u blizini Našica. Pedesetpetogodišnja pješakinja smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 23.10 u mjestu Lila. Kako doznajemo iz PU osječko-baranjske, tragična nesreća dogodila se kada je 49-godišnjak vozeći se motociklom naletio na 55-godišnju pješakinju koja je od težine zadobivenih ozljeda preminula. "Policija je vozača motocikla uhitila te nastavlja kriminalističko istraživanja", kažu iz policije.




9 godina imao je dječak iz Otoka koji je smrtno stradao u naletu automobila
ŽIVOT IZGUBIO I VOZAČ MOTOCIKLA
Pogibije na cesti za vikend bilo je i na zagrebačkom području. Nedugo nakon ponoći, u prvim minutama nedjelje, u blizini Ivanić-Grada poginuo je 30-godišnji motociklist. On je u jednom trenutku zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad upravljačem nakon čega je motociklom sletio s kolnika i na mjestu poginuo, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka. Prometna nesreća dogodila se u Posavskim Bregima u Dugoselskoj ulici, a 30-godišnjak je upravljao motociklom marke KTM zagrebačkih registracijskih oznaka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike