Sport
UOČI STARTA NA EURU IZBORNIK ZLATKO DALIĆ PORUČIO

Na Englesku šaljem sve najbolje s čime Hrvatska raspolaže u ovom trenutku
Objavljeno 12. lipnja, 2021.

Hrvatska u nedjelju u 15 sati kreće u svoju šestu avanturu na Eurima. Nikada dosad još nismo imali tako zvučnog suparnika na startu Europskog prvenstva. Otvarali smo ih protiv Turske, Švicarske, Austrije, Irske, pa opet Turske, a sada nas čeka domaćin – Engleska.

Izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić održali su uobičajnu "presicu" uoči susreta. Gotovo pola sata su njih dvojica udovoljavali znatiželji hrvatskih i engleskih novinara. Prvi se na "udaru" našao Luka Modrić koji se odmah suočio s pitanjem o na temu argonacije koja se dosta spominjala uoči susreta Hrvatske i Engleske u polufinalu SP-a u Rusiji.

- Arogancija se nije odnosila na igrače, već na ljude oko njih, novinare i komentatore. Posljednjih dana nisam niti pratio što se piše. Ne bavim se time, fokusiran sam na utakmicu", rekao je u startu Modrić, pa otkrio što misli o tezi kako je Engleska bolja u svim linijama osim u veznom redu.
-  Ne bih se upuštao u nekakve analize. Sve će se najbolje vidjeti na terenu. To će biti jedino mjerilo kvalitete u ovom trenutku.
Na pitanje hoće li Hrvatska znati iskoristiti ne igranje stopera Harrya Maguirea, Modrić se samo nasmijao:
- Što želite? Da vam otkrijem cijelu taktiku. Neću ulaziti u detalje, izbornik nas je pripremio, a kako ćemo igrati i pokušati iskoristiti njihove slabosti, to ćete vidjeti. Ne mogu vam to otkrivati. Ono što mogu reći - atmosfera je odlična, naravno da su očekivanja velika. Podigli smo letvicu rezultatom iz Rusije. Koliko god imamo vjeru i samopouzdanje, moramo ići utakmicu po utakmicu. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se držimo izborikovih uputa.
Na koncu je naš kapetan progovrio i o tome koliko će im nedostajati navijačka podrška te kako je najvažnije ukrotiti agresivnost koja se očekuje od Engleske.

- Naravno da će nam nedostajati navijači. Bilo bi lijepo da su mogli doći ovdje i podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam nam daje energiju, rekao je Modrić, a na kraju je podvukao: "Očekujemo agresivnog i motiviranog protvinika, ali isto takvi ćemo biti i mi. Trebamo izaći na teren i pružiti svoj maksimum. Vidjet ćemo za što će to biti dovoljno".

Nakon Modrića mikorfona se uhvatio izbornik Zlatko Dalić kojem je prvo pitanje bilo o bizarnom događaju koji se dogodio na nebu iznad kampa engleske reprezentacije. Naime, tamo je proletio avion koji je za sobom vukao natpis: "Većinu pogodaka Hrvati zabijaju s lijeve strane".
- Svjesni da igramo veliku utakmicu protiv velike ekipe i opasnosti će biti sa svih strana, na obje strane. Želimo biti kompaktni, borbeni, pokazati zajedništvo i moć na terenu, i naravno da se nećemo doći samo braniti, želimo dobar start i samopouzdanje za nastavak natjecanja. Utakmica će se lomiti u detaljima – rekao je naš izbornik.
U engleskim medijima puno se priča o tome koji će način igre odabrati njihov izbornik Gareth Southgate obzirom na izostanak važnog stopera Harrya Maguirea.
- Previše je priče oko toga "da li trojica ili četvorica". Engleska je u posljednjih godinu dana igrala s četvoricom u posljednjoj liniji pa očekujem da će se tako postaviti i protiv nas, a sve ostalo smatram špekulacijama kojima se ne bih bavio, odgovorio je Dalić, pa onda za kraj poručio:
- Engleska se vraća na veliku scenu s puno odličnih mladih igrača, a uz to igraju i pred svojim navijačima. To ih čini jednima od najvećih favorita ovog Eura. No, imamo i mi kvalitetnu momčad, i dosta dobrih pojedinaca. Englezima ćemo suprotstaviti ono najbolje što imamo na raspolaganju. Vjerujem kako ćemo biti moćni, potentni i agresivni. Puno se priča o tome tko će zaigrati. Strpite se do početku utakmice, ali jamčim bit će to ono najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike