Sport
U ORGANIZACIJI GRADA ĐAKOVA I ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA&

Priznanja najboljim Đakovčanima u 2020. godini
Objavljeno 12. lipnja, 2021.

U Kući Reichsmann u četvrtak navečer priređena je upriličena tradicionalna dodjela priznanja najboljim sportašicama i sportašima, momčadima, ženskim ekipama, trenerima i sportskim nadama Grada Đakova u 2020. godini.



Ova godina je neuobičajena, izbori najboljih sportaša i sportskih kolektiva za prošlu godinu uglavnom se događaju početkom nove kalendarske, no zbog pandemije koronavirusa izbor najuspješnijih i najzaslužnijih u Đakovu u 2020. dočekao je lipanj. No, važno da se napokon mogao održati. Siječanj ili lipanj, svejedno, oni koji su zaslužili i dobili su to priznanje.

Organizatori ovoga događanja bili su Grad Đakovo i njegova Zajednica športskih udruga, pa prosudbena komisija u sastavu Goran Pataki, Branko Kolak, Mato Veselinović, Robert Francem i Pavo Cindrić, na svojoj sjednici, održanoj u veljači, donijela je odluku o izboru najboljih sportaša i sportskih kolektiva u Gradu Đakovu za 2020. Najboljim ženskim sportskim kolektivom proglašen je Odbojkaški klub Đakovo, a najboljim muškim Rukometni klub Đakovo. U toj kategoriji nije bilo iznenađenja, jer odbojkašice i rukometaši godine perjanice su đakovačkog sporta. Najbolja sportašica u 2020. godini je Katarina Ćorić, članica Konjičkog kluba Đakovo, a najbolji sportaš je Andrej Kedveš (Kickboxing klub Blitz). Za nade đakovačkog sporta proglašeni su Dora Belvanović (Teniski Klub Đakovo), Ivan Bilać (Atletski klub SLA Ante Perić) i Ana Zrakić (Odbojkaški klub Đakovo).

I u izboru najboljih trenera pokali su otišli rukometašima, odnosno odbojkaškom sportu. Najboljim trenerima proglašeni su Domagoj Perlić (Rukometni klub Đakovo) i Vjeko Barišić (Odbojkaški klub Đakovo), a nagrada za izniman doprinos u promociji i razvoju đakovačkog sporta dodijeljena je dugogodišnjem sportskom novinaru i kroničaru svega onoga što se događa u đakovštini Ivici Lasiću.

Unatoč nepovoljnim vremenima i pandemiji koja nam je promijenila svakodnevicu, nastavlja se tradicija biranja najboljih, naime, u Đakovu se najbolji sportaši proglašavaju (s prekidima), od 1950. godine. S.Župan


Najbolja đakovačka sportašica u 2020. godini je Katarina Ćorić, a sportaš Andrej Kedveš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike