Sport
ZA VIKEND SUSRETI U SKUPINAMA A, B I C

Belgija protiv Rusije po potvrdu statusa favorita za naslov
Objavljeno 12. lipnja, 2021.
Nakon što su čast otvaranja u petak u Rimu imali Turska i Italija, 16. Euro zahuktava se ovog vikenda s po tri utakmice svaki dan. Nama je, naravno najvažnija ona u nedjeljno rano poslijepodne, a osim ogleda Vatrenih i Gordog Albiona na Wembleyju igrat će se u skupinama A, B i C.

Wales je prije pet godina u Francuskoj debitantski nastup na Euru obilježio ulaskom u polufinale, postavši najmanja nacija kojoj je to uspjelo. U pokušaju ponavljanja tog pothvata na otvaranju ih u Bakuu čeka Švicarska, koja svakako planira bar korak više na ovom Euru, nakon što je na prošlom prvi put prošla skupinu. Kao izbornik Velšana na velikom će natjecanju debitirati Rob Page, koji je bio pomoćnik Ryanu Giggsu te je preuzeo momčad nakon što je Giggs dospio u probleme sa zakonom zbog fizičkog obračuna s djevojkom.- Iznimno sam ponosan biti izbornik, a voditi ove momke veliki je trenutak za mene, i što god budem rekao igračima prije susreta bit će iz srca. Igramo protiv napadački orijentirane momčadi koja zaslužuje poštovanje, no i mi dolazimo u dobroj formi, svi su spremni i jedva čekaju početak - rekao je uoči susreta Page. Njegov kolega na klupi Švicaraca Vladimir Petković najavljuje kako je njegova momčad spremna i za oprezniji, ali i za otvoreniji pristup otvaranju.- Prva je utakmica i još ne znate potpunosti stanje momčadi, kako naše tako i velške. Želimo dominirati igrom, držati loptu i diktirati tempo, ali i biti konkretni u posljednjoj trećini te zabijati golove. Da bismo to i ostvarili moramo biti vrlo fokusirani, biti spremni braniti se čak i kada smo u posjedu. Jako je važno kako ćemo krenuti od prvog sučevog zvižduka.Vikend će značiti i povijesne dane za Finsku i Sjevernu Makedoniju koje će debitirati na velikim natjecanjima, Finci će debi imati protiv Danske, a Makedonci protiv Austrije. U St. Petersburgu igraju Rusija i Belgija koja je doputovala bez ozlijeđenih Witsela i De Bruynea. No, i bez njih većina će ulogu favorita dati Belgijcima, koji su među najvećim kandidatima za naslov.

- Sjajno je biti prvi na FIFA-inoj ljestvici, ali radije bih bio 20. i osvojio Euro - jasno je poručio branič Belgije Jan Vertonghen o ambicijama svoje reprezentacije koja je najveći uspjeh, finale, ostvarila 1980. godine.



Parovi 1. kola, subota, 15 sati: Wales - Švicarska (skupina A), 18 sati: Danska - Finska, 21 sat: Belgija - Rusija (skupina B); nedjelja, 18 sati: Austrija - Sjeverna Makedonija, 21 sati: Nizozemska - Ukrajina (skupina C). G. Roguljić



Sjajno je biti prvi na FIFA-inoj ljestvici, radije bih bio 20. i osvojio EP, kaže Belgijac Jan Vertonghen
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike