Regija
PRVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Belišće uvodi pomoć roditeljima djece koja imaju posebne potrebe
Objavljeno 12. lipnja, 2021.
BELIŠĆE - Održana je prva sjednica novoizabranog Gradskog vijeća u kojoj je naglasak bio na rebalansu proračuna i na usvajanju novih socijalno-demografskih mjera.

- Jedna od točaka bila je i prenamjena zemljišta za eventualnu gradnje kuće, a to je jedan od načina na koji želimo mladim obiteljima pomoći i omogućiti im da ostanu i osnuju obitelj - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Varžić, dok je gradonačelnik Dinko Burić pojasnio razloge rebalansa.

- Približno 8,7 milijuna kuna je povećanje proračuna. U proračunu je zastupljen niz projekata, a razlog za ovaj rebalans jest i početak realizacije projekta gradnje poduzetničkog inkubatora i uvođenje novih socijalno-demografskih mjera, uz postojeće - rekao je Burić, ističući da ovom prilikom Belišće prvi put, kao jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj, uvodi pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama.

Gradsko vijeće usvojilo je odluku o isplati naknade od 500 kuna mjesečno roditelju njegovatelju, a prema procjenama radi se o 22 djece, riječ je o stavci u proračunu od 11.000 kuna mjesečno koje će Grad izdvajati za pomoć tim obiteljima, dok se ne steknu uvjeti za moguće povećanje iznosa.

Povećanje od 8,7 milijuna kuna, sa 154.495.119 na 163.224.712 kuna, ipak se najvećim dijelom odnosi na realizaciju projekta “Novi Polet – izgradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora”. T.L.
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike