Osijek
POD PASKOM NIKOLE FALLERA

U dvorištu škole niknula su prava umjetnička djela
Objavljeno 12. lipnja, 2021.
Učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn košnjom su napravili fantastične instalacije

Umjetnički voditelj udruge Slama Nikola Faller još je jednom pokazao svu raskoš projekta Košnja trave 2021., i to u dvorištu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Učenici dva treća razreda pod mentorstvom nastavnika Sandra Ambrinca i Vjekoslava Filipovića, te uz Fallerovo vodstvo, ukrasili su dvorište škole.

Faller nije krio zadovojstvo rekavši kako su ovo možda i jedni od ponajboljih njegovih radova. Inače, ovo nije prva suradnja ŠPUD-a i Fallera, a ova je motivirala učenike za dvodnevnu radionicu.

"Zadao sam im da istraže priču Land arta i potom smo imali 15-minutno skiciranje. Nakon što smo prokomentirali skice, zajedno smo odabrali što ćemo raditi i u kojem smjeru kositi. Drago mi je što s ovom školom njegujem dobru suradnju, a na posljednju smo se odlučili i zbog velikog interesa učenika, što mi je iznimno drago", pojasnio je Faller.

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica ŠPUD-a Ina Marić, rekavši da su učenici rado prihvatili sudjelovanje u Košnji trave 2021., a što je potom zabilježeno dronom. Ravnateljica Marić podsjetila je i da je prije nekoliko godina također uspješno održana radionica, a cijeli je projekt zabilježen s pomoću turističkog aviona. Naime, radionice je, dakako, najbolje pogledati iz ptičje perspektive, a koliko je ova bila uspješna, pokazuju i prikazane fotografije.

Podsjetimo, projekt Košnja trave proljetni je segment projekta Četiri godišnja doba, a ove ga je godine podržala Osječko-baranjska županija. "Osim ovdje u školi, bile su još četiri radionice, dvije na Sjenjaku i dvije u Tvrđi u blizini Drvengrada", rekao je Faller, koji se već priprema za nova efektna iznenađenja ne samo u Osijeku već i šire. M. Mihelić



Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike