TvObzor
ZAVRŠENO SNIMANJE DRUGE SEZONE HRT-OVE SERIJE "NESTALI"

Prikazivanje hvaljenog serijala očekuje se u jesenskoj shemi
Objavljeno 11. lipnja, 2021.

Snimanje druge sezone HRT-ove mini igrane ratne serije “Nestali” u trajanju od četiri epizode završeno je jučer, a prikazivanje se očekuje u jesenskoj shemi javnog servisa. Serija je snimana na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje, a snimanje je trajalo mjesec i pol.



Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno-redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995. godine. Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put k slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom.

I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana, koju igra Sandra Lončarić. Uz navedene glavne glumce u drugoj sezoni gledat ćemo Enesa Vejzovića, Mladena Čuturu, Nikšu Butijera, Tarika Filipovića, Milivoja Beadera, Roka Sikavicu, Igora Kovača, Kseniju Pajić, Anju Matković, Mariju Škaričić, Alena Liverića, Slavena Knezovića, Filipa Radoša, Elvisa Bošnjaka, Miju Jurišića, Stipu Radoju te mnoge druge.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević, redatelj druge ekipe Ivan Pavličić, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Prva sezona “Nestalih” iznimno je dobro prihvaćena i od publike i od kritike, osvojila je Zlatni studio za najbolju TV seriju, a glumac Goran Navojec za ulogu vojnika Prke dobio je Večernjakovu ružu.



Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike