Novosti
POPUŠTANJE MJERA

U sabornici će odsad moći biti 71 zastupnik
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je jučer da će se broj zastupnika koji mogu biti u sabornici, zbog povoljnije epidemiološke situacije, s 41 povećati na 71. "Ukupno 77 osoba može biti u sabornici. Budući da uvijek imamo predstavnike Vlade, stručne službe, tajnika, dogovorili smo se da 71 zastupnik sjedi u sabornici, ostali u ostalim dvoranama", rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva. Veće stranke odrekle su se nekoliko zastupnika, odnosno mjesta, u korist manjih.

Maske su i dalje obveza, s tim da će se kod repliciranja, traženja stanke, povrede Poslovnika, dakle kada se govori s mjesta, moći skinuti. I u ime kluba i pojedinačno zastupnici će govoriti za govornicom, iza pleksiglasa, a zahvaljujući njemu, ni predsjedajući neće morati nositi maske.

Uže Predsjedništvo dogovorilo je dva pokroviteljstva: Odboru za poljoprivredu za događaj u studenome u Šibeniku, i za humanitarnu akciju u srpnju u Petrinji. Sabor će se uključiti kao pokrovitelj humanitarnog teniskog meča, najavio je Jandroković. H