Sport
BJELICA GLEDA U HAJDUKOVO DVORIŠTE

Voljeli bismo Caktaša kod nas, a Nejašmića samo ako netko ode
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
- Igrač Caktaševih kvaliteta mora biti zanimljiv svakom ambicioznom klubu - kaže Bjelica

Još manje od tjedan dana nogometaši Osijeka bit će na odmoru, a onda će krenuti s pripremama za novu sezonu HNL-a. I dok se igrači odmaraju, trener Nenad Bjelica i njegov pomoćnik za sportska pitanja Ivica Kulešević rade na pojačavanju momčadi.



Dosad su u Gradski vrt stigla trojica novih igrača - Šime Gržan, Amer Hiroš i Slavko Bralić, ali još se čekaju zvučnija pojačanja.

Caktašu ponuđen ugovor


Jedno od takvih pojačanja mogao bi biti Mijo Caktaš, kojemu je istekao ugovor s Hajdukom, pa je u potrazi za novim klubom. Riječ je o profilu igrača baš kakvog bi Bjelica želio imati u svom rosteru, pa nije ni čudno što su u osječkom klubu krenuli u akciju. A Caktaš se i prije ovog ljeta spominjao u kontekstu momčadi iz Gradskog vrta.

- Obavio sam razgovore s Caktašem i njegovim zastupnicima, složili smo i određenu ponudu za njega koju smo mu proslijedili, pa sad možemo samo čekati njegov odgovor. Ima on na stolu dosta ponuda iz inozemstva koje su vjerojatno financijski primamljivije od naše, ali vidjet ćemo za što će se on odlučiti. Igrač poput njega mora biti zanimljiv svakom ambicioznom klubu jer je riječ o ofenzivnom veznjaku koji u posljednjim sezonama u HNL-u ima prosjek od 15-ak pogodaka po sezoni. Osim toga, radi se o iskusnom nogometašu bez ugovora, što nam olakšava pregovore. Voljeli bismo ga imati u svojoj svlačionici - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

To bi već bio odličan posao jer Caktaš je u HNL-u dosad zabio 81 pogodak u 185 nastupa i nema dvojbe kako bi bio pravo pojačanje za Osijekov ofenzivni arsenal.

- Vjerujem kako ćemo u sljedećih nekoliko dana znati hoće li on doći kod nas ili ne. Imamo spremne još neke opcije ako se Caktaš odluči za odlazak u inozemstvo - kaže Bjelica.

Caktašu je navodno zbog obiteljskih razloga primamljivije ostati u Hrvatskoj nego ići u Tursku, Rusiju ili neku udaljeniju destinaciju. On i supruga Tea su početkom godine dobili četvrto dijete, pa je Mijo više za ostanak u HNL-u.

A Osijeku bi zanimljiv mogao biti još jedan otpisani Hajdukov igrač - Darko Nejašmić. Naime, njegov je otac Caktašev zastupnik, pa je možda bilo razgovora i o tom mladom defenzivnom veznjaku.

- U ovom smo trenutku na poziciji zadnjeg veznog dobro pokriveni, pa nam Nejašmić nije opcija. Postao bi nam zanimljiv ako bi nas napustili Žaper ili Vuković. Osim toga, za njegov angažman prepreka su još dvije godine ugovora koji ima s Hajdukom - referira Bjelica.

Ekipiranje u hodu


Bjelica momčad s kojom će krenuti u novi pohod na trofeje želi imati složenu najkasnije do odlaska na pripreme u Sveti Martin na Muri, a momčad će mu se okupljati u hodu. Start priprema je 14. lipnja, ali dosta prvotimaca neće biti na tim prvim treninzima.

- Škorić i Kleinheisler biti će na Euru, Boharu, Jurčeviću i Barišiću dali smo produženi odmor jer su participirali u reprezentacijama nakon završetka sezone. Oni će nam se priključiti 21. lipnja kada krenemo na pripreme, a uvodne treninge neće odraditi ni Mierez i Igor Sliva. Oni trebaju doći 17. ili 18. lipnja zbog kompliciranog povratka iz Argentine i Brazila, a Igor Silva će po povratku biti u posebnom režimu rada zbog ozljede mišića. Taj prvi tjedan priprema koji ćemo odraditi u Osijeku iskoristit ćemo za filtriranje igrača koji su se vratili s posudbi, a težit ćemo završiti još poneki ulazni transfer - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Do početka priprema većina igrača koja je zbog ozljeda propustila kraj prošle sezone trebala bi biti zdrava, a na pripreme će krenuti Petar Brlek i Marko Barešić, koji su teže ozlijeđeni, ali će biti s momčadi i polako se vraćati u normalan ritam. Istina, to će potrajati još koji mjesec, ali bitno je to što će biti sa suigračima.

Dalibor Keler

GREZDA NA POSUDBU?
Krilni napadač bijelo-plavih Eros Grezda konačno je riješio svoje probleme s ozljedama koje ga muče od povratka iz Glasgow Rangersa. Prošle je sezone igrao tek u nekoliko početnih kola, a njezin ostatak proveo je na operacijama i terapijama. - Grezda je sada zdrav, može trenirati normalno, pa ćemo vidjeti što s njim. Jedna od opcija je odlazak na posudbu kako bi se vratio u potreban natjecateljski ritam nakon duže apstinencije zbog ozljeda - kaže Bjelica.
NEIZVJESNOST OKO NDOCKYTA
Još uvijek traje neizvjesnost oko Merveila Ndockyta kada je u pitanju njegov oporavak od operacije gležnja. On ju je obavio još zimus, ali situacija je vrlo složena, pa je izvjesnije kako on neće biti spreman za povratak na teren odmah na početku priprema.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku