Regija
GRADIT ĆE OSAM RETENCIJA

Požega i naselja saniraju štete
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
POŽEGA - Ovakvo što ne pamtimo. Kao da se pola Požeške gore srušilo na našu ulicu – rekli su mještani ulica Jagodnjak i Vučjak, pedesetak metara udaljenih od središnjeg požeškog Trga Sv. Trojstva, nakon što je u nedjelju jaka kiša prouzročila goleme bujice u Požegi i prigradskim naseljima Vidovci i Vranduk. JVP Požega zaprimio je više od 120 dojava o potrebama za djelovanjem vatrogasaca. Zbog velikog broja dojava angažirane su dodatne snage iz DVD-ova Jakšić, Kaptol, Velika, Brestovac, Kutjevo, Čaglin, Pleternica, Gradac, Buk, Sesvete, Drenovac, Sulkovci, ukupno su na terenu bila 102 vatrogasca. Odrađene su intervencije spašavanja, evakuiranja građana, uklanjanja stabala, ispumpavanja stambenih prostora...

Županijski i gradski stožer civilne zaštite sastali su se s predstavnicima Hrvatskih voda radi razmatranja stanja i poduzimanja sljedećih koraka kako se ovakve poplave ne bi ponavljale.

- Na sastanku s predstavnicima Hrvatskih voda izviješteni smo o svemu što se događalo, odnosno o svim aktivnostima koje su poduzete od Hrvatskih voda. Ujedno smo razgovarali i o događajima koji slijede, a bit će podijeljeni u tri faze. Prva faza je čišćenje svih vodotoka, propusta ispod cesta, kanala uz ceste od mulja, druga faza, koju provode Hrvatske vode, popisivanje je svih objekata koje treba sanirati, odnosno provođenje hitnih intervencija, a treća faza su kapitalne građevine, a o kojoj smo razgovarali i s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Generalni direktor Hrvatskih voda jučer je bio na lokaciji odakle potok Pakao pravi probleme svim mještanima Vidovaca - rekla je županica Antonija Jozić.

O tome što su sljedeći koraci, Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu, kratko je izjavio: "Razgovarali smo o izgradnji osam retencija na području iznad Požege. Jedna retencija na lokaciji ‘Nakop‘, dvije retencije na lokaciji ‘Pakao‘, jedna retencija na lokaciji ‘Komušanac‘ i četiri retencije na lokaciji ‘Vučjak‘. Tijekom sljedećeg mjeseca Hrvatske vode odradit će sve preduvjete za raspisivanje natječaja za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole."

Vatrogasne snage i nadalje nastavljaju s ispumpavanjem stambenih prostora uz veliku pomoć mehanizacije Presoflex gradnje, Komunalca i Tekije, rade na čišćenju i ispiranju kolnika kako bi se promet neometano odvijao. Pomažu im ekipe iz DVD-ova Pleternica, Kutjevo, Čaglin, Brestovac i Kaptol s autocisternama i pumpama. B.S.T.
Županijski i gradski stožer CZ sastali se s predstavnicima Hrvatskih voda radi poduzimanja budućih koraka
102 vatrogasca bila su na terenu kako bi pomogla u saniranju svih šteta od poplave u Požeštini
Možda ste propustili...

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike