Osijek
AKTIVNOSTI STUDENATA ODJELA ZA BIOLOGIJU

Svestrani i u pandemijskim uvjetima
Objavljeno 7. lipnja, 2021.
Studenti Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera kroz svoje su brojne aktivnosti pokazali da se i u izvanrednim, pandemijskim okolnostima može aktivno sudjelovati u korisnim i raznovrsnim izvannastavnim sadržajima. Tako su studentskim projektom "Alumni mentor" organizirali provedbu stručne prakse u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a, tvrtki Promo eko d.o.o., Agenciji za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije i OŠ I. G. Kovačića Đakovo. Za studente preddiplomskog studija Biologija organizirano je predavanje bivših studenata - mladih znanstvenika Odjela za biologiju koji su im prenijeli svoja iskustva sa studija, ali i iskustva stečena pri zapošljavanju.

Aktivnosti studenata biologije, posebice onih uključenih u rad udruge ZOA, kao i njihov doprinos edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola, prepoznat je i nagrađen Zelenom poveljom Osječko-baranjske županije. Potaknuti ovim vrijednim priznanjem sudjelovali su i u uređenju dječjeg igrališta na Vijencu Paje Kolarića.

Studenti biologije uče promatarajući svijet oko sebe, a vrlo često uočeno na različite načine i zabilježe. Iz toga su proizišle i izložba fotografija studenta diplomskog sveučilišnog studija Zaštita prirode i okoliša Mateja Seletkovića "Od kromosoma do zvijezda" te izložba fotografija u izboru za najbolju studentsku fotografiju u sklopu projekta "Biolog-i-Ja" među kojima su nagrađene fotografije studentica Nikoline Boić, Mare Vicelja i Marte Krznar. Umjetničkom se kreativnošću istaknula studentica Laura Lončar, koja je na Odjelu postavila svoju prvu samostalnu izložbu slika pod nazivom "Mačke".

Studenti su sudjelovali na prvoj sveučilišnoj utrci u organizaciji Kineziološkog fakulteta Osijek pod nazivom SLAVONSKA X-ICA, dok je dio studenata proveo zanimljiv dan na planinarenju na Papuku, odnosno na raftingu na rijeci Mrežnici. I.R.G.



Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike