Sport
REMI VRIJEDAN NASLOVA PRVAKA

Slavlje "Kraj Drave": ŽNK Osijek vratio kući državni primat
Objavljeno 6. lipnja, 2021.
U četvrtom ovosezonskom derbiju nogometašica nije bilo pobjednika, ali odlučila je gol-razlika u međusobnim susretima

Nakon dvije godine stanovanja u splitskom Parku mladeži, titula prvaka države vratila se u Osijek! Epilog je nedjeljnog četvrtog ovosezonskog ženskog hrvatskog nogometnog "el-clasica" u kojem ponovno nije bilo pobjednika, ali je s(p)retni remi bez pogodaka bio dovoljan da klub iz Osijeka osvoji 23. titulu prvaka Hrvatske.



Bila je to prava rovovska bitka izjednačenih sastava kojima je sudac, zbog neuobičajenoga naboja u ženskim sučeljavanjima, dodijelio ukupno čak devet žutih kartona.

Osjetio se važnost susreta, jer uvodno ekipe, osim mnogo obvezne i nervozne igre, nisu demonstrirale kombinatoriku. Borbenosti i čvrstih startova nije manjkalo, pa je sudac iz Strahonineca već u prvom dijelu posezao za žutim kartonima. Iako nije bilo pravih prigoda, nije nedostajalo prijetnji, a one su stizale, uglavnom, udarcima izvana. Splićanke su prve pokušale u 13. minuti zdesna odakle je Dulčić loptu poslala pokraj suprotnog gornjeg kuta. Šest minuta kasnije uzvratila je mlada Osječanka Kovačević prizemnim udarcem, s 22-23 metra, koji je otišao pokraj desne vratnice. Domaće su zaprijetile i u 22. minuti nakon što je Šalek iz desnog kuta ubacila na 16 metara, gdje je loptu dočekala Nevrkla i iz zraka poslala nedaleko od lijevog gornjeg kuta. Dvije minute iza toga gošće su preko Dulčić probile desni bok, a ubačenu loptu na drugu vratnicu Bukač je glavom poslala u naručje Belaj.

I inače aktivnije Splićanke u nastavku su odlučnije krenule po prijeko potreban pogodak i nakon nepune četiri minute bile nadomak njemu. Iz desnog je kuta ubacila Bukač, a izbijenu loptu na 20-ak metara prihvatila Pezelj i zatresla gredu od koje se lopta odbila do Bošnjak koja je s nekoliko metara pogodila desnu vratnicu. Domaće su opasno živjele i u 60. minuti nakon novog ubacivanja Bukač iz desnog kuta pred vrata, gdje je lopta stigla do Bošnjak čiji je udarac s pet metara završio preko grede. Najbolju su prigodu gošće imale pet minuta kasnije, kada je Bukač dubinski uposlila utrčalu Khimych kojoj je osječka vratarka Belaj ušla u šut kada su se našle oči u oči. Domaće su se zatim oslobodile pritiske i u 79. minuti mogle definirati smjer titule budući da je Medić, dubinsko dodavanje Lubine, pokraj Bukovec uputila u prazna vrata ispred kojih je netko od crvenih u zadnji tren izbio loptu. U nadoknadi vremena Medić je izvana ciljala lijevi donji kut kamo se bacila splitska vratarka i uhvatila loptu nakon čega nije bilo više vremena za promijeniti bilo što.

Nakon svega počelo je slavlje "Kraj Drave", jer Osječanke su vratile kući naslov prvakinja Hrvatske.

Dražen Lekšan

OSIJEK 0

SPLIT 0

 

OSIJEK - Igralište "Kraj Drave". Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 500. Sudac: Patrik Kolarić (Strahoninec) 6,5. Žuti kartoni: Kunštek, Medić, Lubina (Osijek), Domazet, Pranješ, Khymich, Dulčić, Bošnjak i Grebenar (Split). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Belaj 7, Kovačević 7, Nevrkla 7,5, Kunštek 6,5, Culek 6,5 (od 90. Lucić -), Bulut 7, Lubina 6,5, Medić 7 (od 90. Blažević -), Lojna 6,5, Šalek 6, Balić 6.

SPLIT: Bukovec 6,5, Pedić 6 (od 88. Grebenar -), Kaziupa 6,5, Pranješ 7, Dulčić 7 (od 76. Gegollaj -), Pezelj 6,5 (od 80. Dujmović -), Domazet 6, Bošnjak 7, Bukač 7,5, Hadžić 6, Khimych 6,5.

IGRAČICA UTAKMICE: KRISTINA NEVRKLA (OSIJEK)

Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike