Regija
POLICIJA U KONTROLI

Poziv građanima za prijedlog lokacija
Objavljeno 6. lipnja, 2021.
VINKOVCI - Prema najavi iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dana 19./20. lipnja od 7 do 7 sati provodit će se preventivno-represivna akcija u prometu na cestama usmjerena na suzbijanje sljedećih prekršaja - vožnje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem opojnih droga.

Kontrola će podrazumijevati i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća. Aktivnost je planirana u sklopu ROADPOL-a (Europske mreže prometne policije), i to na području Europske unije u isto vrijeme.- Pozivamo građane da navedu na kojim bi lokacijama željeli da se obavlja alkotestiranje i testiranje na droge. Prijedlozi građana o poštovanju prometnih propisa su važni jer prijedlog pojedinca može pridonijeti povećanju razine sigurnosti u prometu svih sudionika, a to je i vrsta javno-privatnog partnerstva, u kojem mi, kao stručne službe, donosimo konačnu odluku, a istovremeno pokazujemo otvorenost za suradnju s građanima te uvažavamo njihove prijedloge - naveli su iz PU u Vinkovcima. Konačni cilj takvih akcija je, kako se navodi, više preventivnog nego represivnog karaktera jer najavom akcije, kroz medije, policija želi postići da ljudi što manje voze pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava.

Prijedloge lokacija građani trebaju uputiti na adresu elektroničke pošte Policijske uprave vukovarsko-srijemske koja glasi: vukovarsko-srijemska@policija.hr, i to do 15. lipnja. S.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike