Mozaik
FILM DALIBORA BARIĆA

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" u Rotterdamu
Objavljeno 7. lipnja, 2021.
Dugometražni animirano-eksperimentalni film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića prikazuje se u sklopu programa "Luka" Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. Dostupan je za gledanje online na VOD platformi nizozemskog festivala, a bio je prikazan i u kinu, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. Po riječima direktorice festivala Vanje Kaluđerčić, program u koji je uvršten namijenjen je širokom spektru žanrova i tema, a sve ih povezuje "izvanrednost", a Barićevo je ostvarenje "ekstremno kompleksni eksperimentalni film". Film je svjetsku premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, nakon čega je sudjelovao na značajnim filmskim festivalima diljem svijeta.

"Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" bio je jedan od 27 naslova koji su se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma. Bio je i nominiran za najbolji međunarodni dugometražni animirani film za nagradu Satellite koju dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija (International Press Academy - IPA). Tu je priču o pojedincu koji se pokušava boriti protiv sustava Barić animirao, režirao i montirao, za nju napisao scenarij i skladao glazbu, a producirao ga je Ivan Katić (Kaos). Glasove likovima daju Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović, Mario Kovač, Željka Veverec, Boris Bakal i Pavlica Brazzoduro Bajsić. Film je nastao uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke.

Festival u Rotterdamu ove se godine održava u dva dijela, prvi se održavao u veljači, kada se prikazivala hrvatska manjinska koprodukcija "Dead & Beautiful" nizozemskog redatelja Davida Verbeeka, a drugi se od početka lipnja održava u hibridnom izdanju. H
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike