Mozaik
EXIT FESTIVAL OD 8. DO 11. SRPNJA U NOVOM SADU

Osigurao cjepiva za strane
goste i donirao zdravstvenim
djelatnicima 3000 ulaznica
Objavljeno 28. svibnja, 2021.

Zahvaljujući uspjehu masovnog cijepljenja i drastičnom poboljšanju epidemiološke situacije, Srbija je službeno označila 21. lipnja kao dan kada će se vratiti normalnom životu i omogućiti održavanje festivala i koncerata. Ovaj plan kreira put k potpunom otvaranju države, što će EXIT-ovu proslavu 20. godišnjice festivala planiranu od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi učiniti jednim od prvih velikih europskih festivalskih događaja ovog ljeta.

- Zahvaljujući uspjehu u masovnom cijepljenju i sve boljoj epidemiološkoj situaciji, želja je da za Svjetski dan glazbe 21. lipnja otvorimo zemlju za okupljanja, koncerte i festivale. Time pokazujemo brigu za mentalno zdravlje mladih ljudi i na djelu potvrđujemo stratešku opredijeljenost prema razvoju kreativnih industrija. Održavanje EXIT festivala, kojim se naša zemlja ponosi u svijetu, bit će jedan od važnih simbola pobjede nad pandemijom - izjavila je premijerka Ana Brnabić.

EXIT i ostali veliki srpski festivali lansirali su nacionalnu kampanju za cijepljenje usmjerenu prema mladima, a valu optimizma pridonose i rekordno niske brojke novozaraženih u zemlji. Kao doprinos općoj sigurnosti, kao i onoj na samom festivalu, tamošnje Ministarstvo zdravlja osigurat će cjepiva za 1500 inozemnih izvođača i posjetitelja EXIT-a. Također, EXIT je dodijelio 3000 ulaznica za otvaranje festivala 8. srpnja koje će biti podijeljene medicinskim djelatnicima.

Usporedno s tom objavom na festivalski line up dodano je nekoliko novih imena. Hitmaker Robin Schulz, iznimno cijenjeni nizozemski umjetnik Satori, nadolazeća turska house zvezda Ece Ekren te niz izvođača omiljene progresivne trance bine Gaia Trance Xperiment svojim nastupima pojačali su proslavu obilježavanja 20. godišnjice festivala. Svi skupa pridružuju se već najavljenom nizu svjetskih i regionalnih zvijezda među kojima su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Sabaton, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Artbat, Hot Since 82, Sheck Wes, Meduza, Solomun, Paul van Dyk, Honey Dijon, Amira Medunjanin, Buč Kesidi, Marko Nastić i mnogi drugi. Osim novih imena, EXIT najavljuje i prodaju jednodnevnih ulaznica koja počinje od utorka, 1. lipnja.

Vodeći srpski glazbeni festivali nedavno su predstavili i protokol kreiran u skladu s posljednjim znanstvenim istraživanjima diljem Europe, koja potvrđuju da je, uz određena ograničenja ulaska na događaje, rizik od širenja zaraze gotovo zanemariv. Protokol tako predviđa kako će na festivale moći ući oni koji su cijepljeni, imaju potvrdu da su preboljeli COVID-19, koji imaju negativan PCR ili antigenski test. Taj protokol ujedno predstavlja i snažnu motivaciju mladima da se cijepe jer je ovoj starosnoj grupi glavna motivacija za cijepljenje upravo povratak normalnom životu.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održat će se od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena kao što su David Guetta DJ Snake, Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Tyga, Solomun, Denis Sulta i DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat i Sheck Wes. Potpuni raspored po danima uskoro će biti objavljen na službenim stranicama festivala.

Srbija je već sad otvorena za turiste, a svi detalji u vezi s ulaskom na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenim stranicama EXIT-a, u skladu s budućim epidemiološkim mjerama Vlade Republike Srbije.

U prodaji se trenutno nalazi ograničen kontingent ulaznica za EXIT festival 2021. po promo cijeni od 495 kn i uz uštedu od 40 % u odnosu na finalnu cijenu. Pokrenuta je i popularna akcija "Kupi 4, zgrabi 5", koja će biti dostupna do isteka vrlo ograničenih zaliha. Limitiran kontingent jednodnevnih ulaznica za EXIT bit će pušten u prodaju u utorak, 1. lipnja, po cijeni od 190 kn. Ulaznice se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima i na stranicama www.entrio.hr. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. vrijede za ulazak na ovogodišnji festival.

Tanja Kvorka
Osim novih imena, EXIT najavljuje i prodaju jednodnevnih ulaznica koja počinje od utorka, 1. lipnja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike