Sport
KADROVSKE KRIŽALJKE U NK-U OSIJEK

Antonio Mance ostaje u Gradskom vrtu, iz BiH stiže Amer Hiroš
Objavljeno 18. svibnja, 2021.
Među igračima koji bi mogli ovog ljeta aterirati u redove bijelo-plavih spominju se Kadzior, Bistrović, Glavčić i Obregon

Iako je do kraja sezone ostalo još jedno kolo, u Gradskom vrtu već naveliko prave kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu. Nenad Bjelica, koji se brine o kompletnoj sportskoj politici osječkog kluba, imat će dosta posla jer će prometa biti puno.

Vratit će mu se desetak igrača koji su bili na posudbama, nekima istječu ugovori, a sigurno će biti i još ulaznih i izlaznih transfera. Uopće nema dvojbe kako će Bjelica za sljedeću sezonu željeti još jači Osijek, a prvi korak na tom putu već je učinjen otkupom ugovora prvog strijelca HNL-a Ramona Miereza od Alavesa.

Hiroš dolazi sutra
Još zimus su Osječani već dogovorili jedan transfer. Iz Istre 1961 kao slobodan igrač doći će Šime Gržan, a ovih dana trebala bi stići i službena potvrda za drugo novo ime. Navodno se radi o Ameru Hirošu, krilnom napadaču Mladosti Doboj-Kakanj. Riječ je o 24-godišnjaku za kojeg nije potrebno plaćati odštetu s obzirom na to da mu je ugovor istekao. On bi u Osijek trebao stići već sutra. To je samo početak aktivnosti koje Bjelica planira provesti na osvježavanju i pojačavanju momčadi, a plan mu je sve igrače koje želi angažirati dovesti do početka priprema.

- Sigurno ćemo angažirati 3-4 nova igrača, a svi oni bi nam se trebali priključiti do 14. lipnja. Nakon toga eventualni novi dolasci isključivo će ovisiti o tome hoće li nas tko od prvotimaca napustiti. Bit ćemo spremni reagirati ako netko ode i tu poziciju popuniti s novim igračem - kaže Nenad Bjelica, trener NK-a Osijek.

Ostaje još pitanje koliki će mu budžet za transfere omogućiti klupski vlasnici s obzirom na plaćenu rekordnu odštetu (2,5 milijuna eura) za otkup ugovora Ramona Miereza. Jasno, uvijek je moguće novac namaknuti i ponekim izlaznim transferom, a priča se kako bi jedan od onih koji će ovog ljeta otići iz Osijeka mogao biti Petar Bočkaj. Ponuda ima i za vratara Ivicu Ivušića, Mihaela Žapera te posebno za Ramona Miereza, ali za njih će se potencijalni kupac morati dobro "istresti" ako ih želi u svojim redovima. Što se dolazaka tiče, opet se priča o mogućem dolasku Damiana Kadziora, s kojim je Bjelica surađivao u Dinamu. No Poljak ima još dvije godine ugovora u španjolskom Eibaru. Možda je u njegovu, kao i u slučaju mladog hrvatskog reprezentativca Kristijana Bistrovića (ugovor do 2025.), koji je navodno otpisan u moskovskom CSKA, moguća opcija posudbe. U kombinacijama za dolazak u Gradski vrt spominju se i imena veznjaka Slaven Belupa Nemanje Glavčića te napadača Varaždina Jorgea Obregona, ali tek treba vidjeti ima li u tim pričama istine ili će Bjelica prirediti poneko iznenađenje angažmanom nekog vrlo zvučnog imena.

Mance ostaje
Četvorici igrača istječu ugovori. Santini i Gyurcso zimus su dovedeni na pola godine, a ugovorne obveze završavaju Gutiju i Lopi. U ovom trenutku sa sigurnošću se može reći kako je Dmitro Lopa završio svoj opus u bijelo-plavom dresu, dok je s ostalima situacija još otvorena. Ivan Santini bliži je odlasku nego ostanku, Adam Gyurcso je najavio odlazak iako nije posve zatvorio za sobom vrata, a o Gutiju tek treba donijeti odluku. Tu je i ozlijeđeni Ante Erceg koji je bio posuđen od Brondbyja. Što se tiče povratnika s posudbe, vrlo je izvjesno kako će Bjelica zadržati napadača Antonija Mancea. On već trenira u Gradskom vrtu nakon povratka iz Puskas akademije. To nije posebno iznenađenje jer Mance ima igračke atribute koje Bjelica cijeni i zbog toga mu je spreman pružiti priliku. Za ostale tek treba vidjeti, a najzvučnija imena od njih su vratar Marko Malenica, pa Alen Grgić i Josip Špoljarić.

Uglavnom, pred nama je još jedan zanimljiv ljetni prijelazni rok nakon kojeg bi osječki prvoligaš sljedeće sezone opet trebao krenuti u bitku za naslov prvaka.

Dalibor Keler
CIJELA VOJSKA IZVAN STROJA
Uoči posljednjeg ovosezonskog kola u kojemu bijelo-plave čeka domaći ogled protiv Istre 1961, Nenadu Bjelici polovina igračkog kadra nije na raspolaganju. Čak 13 igrača iz raznih razloga neće konkurirati za taj susret. Ozlijeđeni su vratar Marko Barešić, igrači Danijel Lončar, Jose Antonio Caro, Mato Miloš, Vedran Jugović, Merveil Ndockyt, Petar Brlek, Eros Grezda, Ante Erceg, a njima se nakon susreta s Lokomotivom priključio Igor Silva. Uz to, još trojica igrača dobila su u Kranjčevićevoj treću akumuliranu javnu opomenu, pa protiv Puljana neće igrati Ukrajinci Yevhen Čeberko i Dmitro Lopa te iskusni napadač Ivan Santini. Neće Bjelici biti lako složiti momčad za taj susret.
TKO OD MLADIH?
NK Osijek mlade igrače razvija kroz platformu druge momčadi koja se natječe u Drugoj HNL. Valja očekivati kako će neke od njih Nenad Bjelica povesti na pripreme u Sveti Martin na Muri. Prije svih to su stoper Adrian Leon Barišić, lijevi bek Filip Mekić, te napadač Dion Drena Beljo.
Ne treba se iznenaditi ako Nenad Bjelica ovog ljeta u Gradski vrt neke igrače dovede na posudbu
Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike