Mozaik
NAKON 49 TJEDANA NA HR TOP 40

Massimo ruši rekorde i svojim novim hitom
Objavljeno 18. svibnja, 2021.
“Putujemo i kad stojimo” napisali su Ivan Dečak, Nenad Borgudan i Aljoša Šerić, a posveta je potresom pogođenim područjima

Prošlo je već 49 tjedana otkako Massimov "Mali krug velikih ljudi" ne silazi s liste HR Top 40 i drži titulu najizdržljivije pjesme, a čini se da će njegov novi hit "Putujemo i kad stojimo" imati sličnu sudbinu. Pjesmu su napisali Ivan Dečak, Nenad Borgudan i Aljoša Šerić, a radi se o pronalaženju utjehe u vlastitom domu i ljudima koji taj dom čine. Također, pjesma je posveta potresom pogođenom Zagrebu i ostalim područjima, a dolazi nam iz Aquarius Recordsa.

- Nakon velikog uspjeha pjesme "Mali krug velikih ljudi" bilo je zaista izazovno odabrati njezinu nasljednicu. "Mali krug" nam je donio dozu optimizma koja nam je bila prijeko potrebna prošle godine, u vrijeme velike neizvjesnosti, a smatram da "Putujemo i kad stojimo" zadržava taj pozitivan duh i da je vjeran odraz vremena u kojem živimo. Presretan sam što su publika i radijski urednici prepoznali posebnost ove pjesme, na kojoj je radio maestralan tim. Pjesmu su napisali Ivan Dečak, Aljoša Šerić i Nenad Borgudan, a na kraju smo Jura Ferina, Pavle Miholjević i ja dali svoj dodir. Hvala mojim suradnicima i hvala divnim slušateljima, nadam se da će "Putujemo i kad stojimo" mamiti osmijehe za svakog slušanja - kaže Massimo.

Drugo mjesto liste pripalo je Albini s pjesmom "Tick Tock", a na trećem mjestu ostaje "Vidi kako se smiješ" grupe Vatra.

Iz izdavačke kuće Croatia Records dolazi nam pjesma Letećeg odreda "Možda postanemo bolji ljudi". Glazbu je napisao Denis Dumančić, a tekst Denis s Fayom. Za aranžman su zaslužni Dumančić i Siniša Reljić - Simba, koji je i producent. Redatelj zabavnog spota je Tomislav Pović. Ušla je na 14. mjesto, i pjesma je to s kojom će se Leteći odred pojaviti na CMC festivalu u Vodicama.

Što se tiče slušanosti na regionalnoj razini, Massimo se slušao najviše u Dalmaciji, Istri i primorju te u središnjoj Hrvatskoj, a Albina se najviše slušala u Gradu Zagrebu, Slavoniji i zagorskoj regiji.

Tanja Kvorka
Nove sjajne pjesme Rundeka & Ekipe i Gibonnija
Rundek & Ekipa počastili su nas laganom i romantičnom baladom “Voljeti stvarno”. Glazbu je napisao sam Darko Rundek, a tekst je nastao u suradnji s Rokom Crnićem. Riječi pjesme s 27. mjesta liste podsjećaju na značenje istinske ljubavi. Spot je komentirao Darko Rundek: “Kad smo razmišljali o omotu i spotovima vezanim uz ‘Brisani prostor’, zaključili smo da ne trebaju biti personalni ni figurativni. Spotovi da ne pričaju priču i da ne odvlače pozornost od prostora, emocija i boja sadržanih u muzici. Takvi su ‘Unutarnji glas’, ‘Tko su svi ti ljudi’ i ‘Mila’. ‘Voljeti stvarno’ prvi uvodi neke likove, ali to je nepoznati plesni par i plesna fse igura ne razvija, nego se ponavlja. Materijal smo probrali s neta i platili prava. Ovakav se pristup uklapa u filozofiju ponovne upotrebe i prenamjene, kojom se inače vodim.” Pet godina od izlaska posljednjeg albuma, novim singlom “Kiša (Z’naab)” Gibonni je ostvario novi ulaz na listu uz najavu mini albuma “U po’ ure”, koji izlazi ovog ljeta. “Kiša” s podnaslovom “Z’naab” (čita se: zinab) etiopski je naziv za kišu, i svojim refrenom poziva, osim kiše, i skori povratak velikih koncerata. Gibonni kaže da je pjesma spoj Dalmacije i Afrike, na kojoj je radio s glazbenikom Haddisom Alemayehuom Haddinqom, sviračem tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala masinqo. U pjesmi možemo čuti back vokale zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora Župe sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji. Glazbu i tekst napisao je Gibonni te je na aranžmanu i produkciji radio s Nikšom Bratošem.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike