Crna kronika
U ŠUMI KOD NAŠICA

Optuženi za palež kuće Ortynskog pronađen mrtav
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
Tijelo 55-godišnjeg Milana Bulata pronađeno je u srijedu. Postupak protiv njega biti će obustavljen

Milan Bulat (55), drugookrivljeni za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, pronađen je mrtav u srijedu ujutro u šumi kod Našica. Prema dostupnim informacijama, pokraj 55-godišnjaka pronađen je pištolj. Iako je suđenje u tijeku, postupak protiv Bulata biti će obustavljen.

- U srijedu u 7.46 zaprimili smo dojavu da je 55-godišnjak pronađen mrtav. Očevid je obavila policija u suradnji sa zamjenicom općinskog državnog odvjetnika i naložila obdukciju.  – doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika PU osječko-baranjske. Iz policije ne navode identitet 55-godišnjaka. Istraga policije i Županijskog državnog odvjetništva nastavlja se.

Na Županijskom sudu u Osijeku sudi se šest osoba koje se optužnicom tereti da su u sklopu zločinačkog udruženja krive za paljenje vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika. Uz sada pokojnog Milana Bulata, optuženi su Dragan Baković, Jasmina Huzanić (33), Mario Tolić (42), Zdenko Ivanković (50) i Robert Flačer (31). Postupak je za suoptuženog Ivu Jerića (54) izdvojen jer je neposredno prije prve sudske rasprave doživio moždani udar. Na početku suđenja Milan Bulat rekao je da je on sam zapalio vikendicu zbog nekih svojih razloga te da se ne smatra krivim za nikakvo zločinačko udruživanje.

Podsjetimo, Uskokova optužnica Dragana Bakovića tereti da se s Milanom Bulatom te najmanje s još jednom za sada nepoznatom osobom dogovorio da zapale vikendicu Ortynskog u Postirama na otoku Braču. Baković je, navodi optužnica, otišao u Tomislavgrad kako bi izbjegao bilo kakvu vezu s njima, Jasmina Huzanić otišla je s Bulatom na Brač da bi se poslije lakše vratio s otoka, a Mario Tolić trebao je izvijestiti Bakovića kada će se vikendica zapaliti. Potom su Bulat i nepoznata osoba, 1. travnja 2017., zapalili vikendicu, no pri tome je došlo do eksplozije, u kojoj je Bulat teško stradao. Potom je, prema optužnici, Baković organizirao njegov odlazak s Brača, brodom do kopna, a zatim i prijevoz i liječenje u BiH te u Njemačkoj. Jasmina Huzanić ostala je cijelo vrijeme uz Bulata na području Tuzle. Baković im je osigurao novac i sve što je trebalo. Novac i poruke Bulatovoj je supruzi, tvrde tužitelji, prenosio Flačer.

Sandra Lacić
TVRDIO DA JE SAM PODMETNUO POŽAR
Bulatova je braniteljica na početku suđenja rekla kako nitko od ostalih optuženih nije znao što je Bulat učinio, ni da je bio ozlijeđen.

“Cijela ova optužnica konstruirana je na isključivo nezakonitim dokazima. Za zapaljenje jedne vikend-kuće u nenaseljenom vikend-naselju negdje na Braču nije bilo potrebno zločinačko udruživanje. Obrana će dokazati da je Bulat počinio to sam, što je detaljno iznio u svojoj obrani, gdje je iznio svoje motive i razloge”, rekla je u uvodnom govoru na početku suđenja Bulatova odvjetnica Gordana Vrandečić. Optuženi su uhićeni u svibnju 2018. u okviru policijske akcije “Lignja”.
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

Najčitanije iz rubrike