Regija
NASTAVLJAJU NIZATI USPJEHE

Učenici županjskih škola državni prvaci iz njemačkog i kemije
Objavljeno 11. svibnja, 2021.
ŽUPANJA - Gimnazija Županja oduvijek je bila rasadnik znanja i talenata, a učenici su i ove godine ostvarili odlične rezultate na raznim natjecanjima. Njih čak sedmero plasiralo se na državna natjecanja, a za sada imaju i državnog prvaka. Učenik 2. b razreda Ivan Marković, pod mentorstvom profesora Ilije Mikulića, osvojio je prvo mjesto u državnom natjecanju iz njemačkog jezika.

Gimnazijalac Borna Stjepić (4.d), čiji je mentor bio profesor Filip Jurić, osvojio je treće mjesto na natječaju Službe za građane Hrvatskog sabora, za najbolji esej/zastupnički govor za učenike srednjih škola, u povodu obilježavanja 30. godišnjice proglašenja samostalne i suverene RH. Zaprimljeno je ukupno 88 radova. Bornin će esej, zajedno s ostalim nagrađenim i pohvaljenim radovima, biti objavljen u digitalnom zborniku na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora, a dobit će i prigodnu nagradu Gordana Jandrokovića.

Svoju uspješnost iznova potvrđuju i učenici OŠ Ivana Kozarca. Dorian Petričević iz 8.d na državnom je natjecanju pokazao da je učenik s najboljim znanjem kemije u svojoj generaciji u cijeloj Hrvatskoj. Među 25 najboljih osmaša iz države Dorian je, pod mentorstvom Vlatke Miličević, osvojio prvo mjesto.

Izvrsne rezultate postigli su i klarinetisti Glazbenog odjela te škole na međunarodnom natjecanju Sirmium Music fest 2021. - Dora Balentović, Andrija Vujić, Lucija Puškarić, Lara Benaković i Petra Hladek. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana