Regija
GRADSKA TVRTKA POSLOVNI PARK STVARA PROJEKTE ZA MODERNIZACIJU KOTLOVNICA

Nova kotlovnica - jeftinije grijanje
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
VIROVITICA - Tvrtka Poslovni park Virovitica nakon sporazuma s Virovitičko-podravskom županijom i tvrtkom Plin Vtc d.o.o., od 1.8.2016. preuzela je sva prava i obveze kao distributer toplinske energije na području grada Virovitice. Od tada do danas Poslovni park svake godine ulaže u moderniziranje kotlovnica kako bi građani imali što manje cijene plina.

Tako je Gradska tvrtka Poslovni park ovih dana sklopila ugovor za izradu projektne dokumentacije za modernizaciju kotlovnice "Obrtnik" u vrijednosti 100 tisuća kuna, a čija će gradnja još pojeftiniti grijanje nekim dijelovima grada.

- Radi se o izradi projektne dokumentacije za nabavu novih energetski učinkovitijih kotlova i automatike, zahvaljujući čemu će se smanjiti potrošnja toplinske energije za navedenu kotlovnicu na koju se grije pet zgrada na Trgu Ante Starčevića te Osnovna škola Vladimir Nazor. Bez projekta nije moguće početi rekonstrukciju i upravljanje sustavom kotlovnice "Obrtni", rekao je direktor tvrtke Matija Mustač. Naglasio je kako Poslovni park toplinskom energijom opskrbljuje putem pet kotlovnica.

- Naša tvrtka grije 402 stambene jedinice, 46 poslovnih objekata i jednu zgradu. Prije pet godina modernizirane su sve kotlovnice osim "Obrtnika", za što je utrošeno 2,4 milijuna kuna, dok je za održavanje kotlovnice "Obrtnik" utrošeno više od 330.000 kuna. Sve to utjecalo je na smanjenje fiksnih troškova za grijanje, kako za građane, tako i za poduzetnike - zaključio je Mustač. V.G.
Najčitanije iz rubrike