Osijek
IVAN RADIĆ, DRAGAN VULIN I MATE JURČEVIĆ ZA PAMPAS NAJAVLJUJU

Napravit će i Retfalu na Dravi
Objavljeno 11. svibnja, 2021.

Ivan Radić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Osijeka, i kandidat za njegova zamjenika Dragan Vulin Retfalčanima su jučer na Pampasu najavili inicijative koje će poduzeti za, kako je rekao kandidat s liste Nova energija HDZ-a i koalicijskih partnera Mate Jurčević, gradsku četvrt koja je zapostavljena i zaboravljena od prijašnjih gradskih vlasti.

- Retfala će dobiti novu vizuru, posebice ovaj dio, uz najljepši stadion u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, jer tu ide izgradnja šetnice kroz Retfalu, odnosno njezin nastavak prema Višnjevcu, a grade ju Hrvatske vode. Mi želimo tu nakon toga napraviti tematska igrališta za djecu i mnogobrojne sadržaje za odrasle kako bi ovaj dio bio zaista Retfala na Dravi, što će uz te sadržaje to definitivno i biti. Problemi koje Retfala ima i s kojima ćemo se pozabaviti kada dobijemo odgovornost za vođenje Osijeka svakako su problemi koje smo komunicirali sa stanovnicima protekle četiri godine.

Retfala kao jedna od najvećih gradskih četvrti nema adekvatan kvartovski trg. To je nešto što ćemo rješavati. Građani imaju i ovdje problema s odvodnjom, pa ćemo se i time pozabaviti u Ulici Bele Bartoka, za što smo prije dvije godine skupljali potpise peticijom ne bi li se taj problem riješio, da ljudi nemaju problema pri nešto većim kišama. Također, imamo problema u naseljima Vijenac Dinare, Vijenac Petrove gore i “Žuto naselje” zbog neredovitog održavanja od Unikoma, neredovitog održavanja igrališta, ali ima i problema s parkirnim mjestima i rasvjetom, koja ne svijetli dovoljno – najavljuje Radić.

Ekipa je posjetila i tamošnji MNK Retfala i razgovarala o mogućim zajedničkim aktivnostima s predsjednikom Andrijom Bartolotijem, koji joj je zahvalio na pomoći pri uvođenju struje. D.P.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana