Regija
ULAGANJE U INFRASTRUKTURU

Moderna košarkaška igrališta u Komletincima i Otoku
Objavljeno 10. svibnja, 2021.

OTOK- Grad Otok i Vukovarsko-srijemska županija potpisali su sporazum o sufinanciranju radova na uređenju košarkaških igrališta Osnovne škole Josipa Lovretića iz Otoka i Osnovne škole Vladimira Nazora iz Komletinaca. Procijenjena vrijednost radova iznosi 350.000,00 kuna, a obje će ugovorne strane izdvojiti 50 posto sredstava.

-Grad Otok daje potporu jednoj i drugoj školi za redoviti rad, što nije naša zakonska obaveza, imajući na umu da Vukovarsko-srijemska županija ne može baš sve popratiti onako kako treba, tu smo onda mi.Svake godine mi u proračun stavimo sredstva za njihov redoviti rad. Kad govorimo o košarkaškim igralištima, ovo je jedna zasigurno lijepa inicijativa i dogovor između mene i župana Galića, da napravimo još jedan iskorak i napravimo jedno košarkaško igralište u Otoku i jedno u Komletincima. Želim se zahvaliti našem bivšem gradskom vijećniku Mariju Elezu koji je bio jedan od inicijatora izgradnje igrališta. Samo igralište služiti će  učenicima naših osnovnih škola, Košarkaškom klubu Komletinci i svim zaljubljenicima u košarku, rekao je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.

Vukovarsko-srijemska županija je osnivač 41 osnovne škole na području Županije, te brine o potrebama istih. Uređenjem igrališta osnovnih škola na području grada Otoka stvoriti će se kvalitetan i siguran prostor za rast i razvoj djece, te će se omogućiti bolji uvjeti za održavanje tjelesne aktivnosti u školama, kao i stvaranje prostora u kojem će djeca provoditi više slobodnog vremena na otvorenom prostoru.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić ovom se prigodom zahvalio županu Galiću za 16 godina predanog rada za Vukovarsko-srijemsku županiju, ali i za potporu Gradu Otoku.

Ovom su potpisivanju bile nazočne ravnateljice škola iz Otoka i Komletinaca Marina Beuk i Katica Novoselac, pročelnica Odjela za obrazovanje i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić, župan Božo Galić i gradonačelnik Otoka Josip Šarić.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana