Osijek
OBILJEŽEN SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA

Na subotnjoj kavi s poznatim Osječanima
Objavljeno 8. svibnja, 2021.

Svjetski dan Crvenog križa obilježava se svake godine u znak sjećanja na svog utemeljitelja Henryja Dunanta na dan njegova rođendana 8. svibnja 1828. U subotu je na Trgu slobode osvanuo mali "kafić" u kome su građani mogli uz "šalicu razgovora" popričati s aktivistima Crvenog križa i poznatim osobama iz javnog života.
Uz poštivanje epidemioloških mjera te kavu ili čaj građani su mogli provesti ugodni trenutak s glumicom Aretom Ćurković, glumcem Goranom Marijanovićem, zaposlenicom Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Tatjanom Grganović i novinarom Sašom Drinićem. Osnovna poruka ovog događaja bila je kako potreba za potporom i razgovorom postoji među svima nama.

Obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa počinje i Tjedan Crvenog križa u Hrvatskoj koji će trajati sve do 15. svibnja. Kako je već najavljeno, Hrvatski Crveni križ će tijekom tih sedam dana provoditi kampanju "Mojih pet minuta mira". Kako nam je rekla glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić, Tjedan Crvenog križa faktički je počeo u subotu baš u Osijeku.
- Naši timovi koji pružaju psihosocijalnu pomoć uvjerili su se da strahovito puno ljudi pati, zabrinuto je i nesretno zbog svega onoga što su sa sobom donijeli koronakriza i potresi koji su pogodili Hrvatsku. Tu smo kako bi ne samo simbolički nego i stvarno dali svoj doprinos u skrbi za mentalno zdravlje. Zato smo ovdje postavili svojevrsni "Red Cross Cafee" gdje su nam se pridružile i neke poznate osobe. Oni će, kao i naše educirano osoblje, ovdje popiti kavu sa zainteresiranim građanima i s njima porazgovarati. Kao što vidite, sve je ovo mirno, opušteno i u skladu s epidemijskim mjerama, objasnila nam je Zorić. D.Celing

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike