Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ OBIŠAO TENISKE TERENE I ZŠRU ĐAKOVO

Županija će pomoći kapitalnom investicijom tenisačima, ZŠRU-u donirano vozilo
Objavljeno 8. svibnja, 2021.

ĐAKOVO – Đakovo je sa svojim Teniskim klubom od ponedjeljka, 10. svibnja, do četvrtka domaćin teniskom Prvenstvu RH za mlađe kategorije – djevojčice i dječake do 12 godine, a koje je okupilo više od stotinu djece iz cijele Hrvatske.

Uz današnje kvalifikacije, Teniski klub Đakovo obišao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, pohvalivši rad TK Đakovo.

– Na teniskim je terenima u Đakovu više od stotinu djece. Natječu se, zabavljaju, druže. TK Đakovo to iznimnono kvalitetno vodi, a pomogla je i Županija. Dogovorili smo se da ovako veliki kompleks kao što su đakovački teniski tereni, koji funkcioniraju 365 dana u godini, pomognemo kapitalnom investicijom koja je TK-u Đakovo najpotrebnija. Teniski klub Đakovo radi fenomenalan posao i treba mu pomoći u tome, rekao je Anušić.

– Župan prepoznaje naš rad i sport i sudjeluje aktivno u našim aktivnostima. TK Đakovo broji oko 300 članova, 140 djece, uz šest trenera zaposlenih pri Klubu. Na Prvenstvu RH do 12 godina sudjeluju djeca od Iloka do Dubrovnika. Veliki je to turnir čija je završnica u četvrtak, rekao je predsjednik TK Đakovo Mišo Mesić. Naglasio je kako je Klubu kapitalna investicija projekt teniske dvorane te da je Županija pomogla i u toj potrebi.

U nastavku se Anušić na jezeru Jošava sastao i s vodstvom Zajednice športskih ribolovnih udruga Đakovo čiji predsjednik Zvonko Zorić ističe kako ZŠRU raspolaže s 300 hektara vodene površine na 6 jezera.

– Brojimo 900-1000 članova. Velika vodena površina zahtijeva puno rada, rekao je Zorić, zahvalivši Anušiću i Županiji na donaciji od 100.000 kuna za kupnju vozila za rad ribočuvara u obilasku voda. ZŠRU ima 24 ribočuvara od kojih su 2 zaposlena, a ostalo su volonteri.

– ZŠRU Đakovo i njezini ribočuvari svakako zaslužuju pomoć OBŽ i to smo napravili kroz projekt koji su nominirali prema nama. Hvala dečkima što brinu o ovim vodama i prirodi, rekao je Anušić.

S.Župan

Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike