Sport
NENAD BJELICA NAKON PORAZA U VELIKOJ GORICI U VATERPOLO UVJETIMA

Nije to bio rub regularnosti nego je bilo neregularno
Objavljeno 8. svibnja, 2021.
Nije se, praktički, imalo što komentirati nakon malog derbija između Gorice i Osijeka koji je završio na radost domaćina. Nogometa u stvari nije ni bilo jer su uvjeti za igru ostali na rubnoj granici regularnosti. Zapravo nije imalo ni smisla igrati u takvim okolnostima, ali je utakmica ipak nekako privedena kraju, bez obzira na to što nije mogla ponuditi nikakav sadržaj. Gorica je slavila s 1:0, a Nenad Bjelica je po svršetku susreta izjavio:


- Rekao bih da to nije bilo na rubu regularnosti, nego je ovo bilo neregularno! Igralo se jer se valjda trebalo odigrati. Čak smo i u takvim uvjetima dobro prilagodili i pokušavali sve što smo mogli, bili bolji i imali više od igre, ali nije bilo moguće ništa kreirati. Znalo se od početka da tko danas bude pobijedio da je u stvari slučajni pobjednik. Koristi se u pravilu jedna pogreška, mi smo imali jednu više i to je presudilo. Čestitam Gorici na pobjedi, ali i svojim igračima na velikom zalaganju.


Jedini pogodak postignut je u 49. minuti kada su Goričani izveli udarac iz kuta, a pred vratima Ivušića odlično se snašao Jovičić i s prve vratnice uspio zatresti mrežu. Pokušao je trener Osijeka do kraja susreta ubacivanjem jakih skok igrača doći do izjednačenja. Nije se moglo.
- Znali smo da će gol biti iz prekida ili neke pogreške, lopta koja će zastati u nekakvoj bari na travnjaku. Jednostavno takve utakmice se tako igraju, zbog toga smo mijenjali u poluvremenu. Više nije bilo smisla ništa pokušavati kroz igru, nego visokim loptama tražiti dvije naše špice te kroz „drugu loptu“ pokušati doći do neke prilike. Mislim da smo imali više šuteva na gol, ali to su u ovim okolnostima bili jalovi pokušaji na takvom terenu Stvarno je teško bilo, još jednom čestitam Gorici, a mi idemo dalje. Sve smo probali, ali nije se danas moglo igrati. Stvarno nas prati peh s ozljedama, ali 11 zdravih ćemo imati za utorak i susret protiv Šibenika, rekao je Bjelica.
Krešimir Lacković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana