Osijek
VOZILI BUSEVI, A TRAMVAJI SE OKRETALI PO TRGU

Zastoj tramvaja zbog „kvrcavice”
Objavljeno 7. svibnja, 2021.

Vrlo neobična situacija – četiri tramvaja na Trgu Ante Starčevića i to okrenutih na suprotnu stranu od uobičajenoga pravca dočekala je građane u petak prijepodne. Posvjedočili su i kako je u 40 minuta došao samo jedan tramvaj, ali i jedan autobus i oba vozila, tvrde, bila su nakrcana putnicima što je značilo nepoštivanje epidemioloških mjera.
Ovu neobičnu situaciju rastumačila je Sanja Mršo, voditeljica Službe marketinga GPP-a, pojašnjavajući da je razlog zastoja prometna nezgoda u Strossmayerovoj 41 prilikom koje je tramvaj udario u vozilo koje se isparkiravalo, a koje, kaže Mršo, nije poštivalo prednost prolaska.
- Uz to, udareno je još jedno vozilo tako da je zastoj trajao od 8.10 do 10.45 sati, nakon čega se promet normalizirao. Ubačena su dva autobusa na liniji Trg A. Starčevića-Višnjevac, dok su od Trga do Zelenog polja vozili tramvaji koji su se okretali ondje i zato su ih građani vidjeli okrenute u drugome smjeru od uobičajenog, kaže Mršo.
Kad je u pitanju (ne)poštivanje distance, Mršo kaže da je GPP pustio sva vozila u promet te da se stoga poštivanje mjera ne može, primjerice, uspoređivati sa Zagrebom gdje je puno više vozila. Ako putnik ima kartu, ući će na vlastitu odgovornost, dodaje, jer je nemoguće putnika s kartom ne pustiti u vozilo.
- Mi ne znamo žuri li student na ispit ili učenik u školu, odnosno odrasla osoba na posao. Istovremeno, ne možemo pustiti više vozila, jer ih nemamo, zaključuje Mršo.
M. Mihelić

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike