Sport
ANTE KUDUZ BROJI POSLJEDNJE TJEDNE U RUMUNJSKOJ

Od Bukurešta se želim rastati s trofejom i uz stisak ruke
Objavljeno 6. svibnja, 2021.

Ante Kuduz posljednjih tjedana punio je novinske stupce, ali ne zbog odličnih partija u bukureštanskom Dinamu. Kao prošle sezone, kada je čak bio i među najboljim strijelcima Lige prvaka i u izboru za najboljeg lijevog vanjskog kompletnog natjecanja.

Osječanin na radu u Bukureštu našao se doslovce na ulici. Njegov klub nije uredno plaćao najam stana, pa ga je jedan dan dočekala promijenjena brava. Situacija se do danas nije do kraja riješila.

- Trenutačno sam u stanu od suigrača koji je u međuvremenu promijenio stan, pa je ovaj ostao prazan. Sutra bih konačno trebao dobiti i svoje stvari. Imam nešto stvari kod sebe, ali ih češće perem - u šali je prepričavao svoj slučaj 26-godišnji Osječanin koji unatoč tome odrađuje sve redovite trening obveze u klubu. Javio nam se upravo nakon završetka treninga.

Problemi su, slučajno ili namjerno, krenuli kada je objavljeno zimus da će od ljeta prijeći u redove skopskog Vardara.

- Kada sam ih upozorio, rekli su mi nakon dva dana da je to riješeno, no, kao što se vidi, nisu riješili. Ne znam je li to bila namjera ili njihova nesposobnost. Otvoreno sam im rekao da želim da se od kluba rastanemo uz stisak ruke. Gorak okus će ostati, ali u tri godine ipak sam doživio prekrasne trenutke u Bukureštu. I to ću pamtiti.

Želi se rastati i s trofejima. U subotu je prigoda.

- Cijelu sezonu prvenstvo igramo turnirskim načinom. Ostale su nam tri utakmice, a nama je dovoljan bod za osiguranje naslova pa vjerujem kako ćemo već u subotu to odraditi. Potom nam je golema pauza. Završnica Kupa igra se krajem mjeseca. Računam negdje 3. lipnja je povratak u "Lega grad".

Iz kojeg na početku priprema neće otići u Bukurešt, nego u Skopje.

- Doveli su Đukića, Gurbinda, mene, makedonskog vratara iz Bundeslige Tomovskog. Cilj im je plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Učiniti prvi korak prema povratku Vardara gdje je bio. Veselim se dolasku u Skopje. Već sam se čuo s dečkima koji tamo igraju. A i tata mi je pričao da je tamo služio vojsku, ha, ha.

Vardar i Liga prvaka trebali bi biti veći izlog za izbornika Hrvoja Horvata. Na posljednje okupljanje izbornik nije pozvao "osječkog Hansena".

- Cijenim izbornika. Donosi novi pristup, a s Ivanom Balićem i novu energiju. Ove sezone imao sam problema. Evo, sjećate se, propustio sam utakmicu s Mađarskom u Osijeku zbog korone. Mjesec i deset dana sam se liječio. Tek poslije sam uhvatio formu. Što se tiče reprezentacije, učinit ću sve s moje strane da me izbornik pozove. Na kraju, uvijek je njegova konačna odluka - zaključio je Ante Kuduz.

Krešimir Lacković
IZBORNIK HRVOJE HORVAT: PRATIMO KUDUZA
O Anti Kuduzu i kako kotira kod novog izbornika raspitali smo se izravno kod Hrvoja Horvata. Čini se da ga ima u fokusu.

- Ante je igrač iz srednje generacije rukometaša koji nam je svakako zanimljiv. Ono što mu je najveća prednost je što igra u oba smjera. Pratimo njegove igre, a sigurno ćemo ga pratiti i u Vardaru. Prošle godine bio je jedan od najboljih lijevih vanjskih u Ligi prvaka, zbog čega se našao u kadru reprezentacije. Ove godine nije bio na toj razini, ali vjerujem da u Vardaru može vratiti izdanja iz prošle sezone i ponovno privući pozornost na sebe - rekao nam je izbornik rukometaša.
Najčitanije iz rubrike