Sport
PONOVNO TRKAČKA PRIREDBA KOD DOMA IKTUSA

Svaki kilometar znači
više novca KBC-u Osijek
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Svaki vikend utrka jedna. To bi mogao biti sportsko-rekreativni moto Osijeka. Otkako je počelo proljeće, u Osijeku se redaju utrka za utrkom, na svakoj je veliki broj sudionika, bilo da se trči na pet, deset ili više kilometara. Nakon nedjeljnog Osječkog cenera trkačka ekipa ponovno će se okupiti kod doma VK Iktus, gdje je u subotu (8. svibnja) na rasporedu četvrta Panonska utrka, manifestacija koja promovira zdrav život i potiče na bavljenje sportom. Panonska utrka ove je godine "3 u 1", već se naveliko odrađuje virtualna utrka, a uživo će na start dionice od 300 metara djeca, dok će odrasli trčati krug oko osječkih mostova, od Iktusa do Iktusa, u duljini od pet kilometara. A što je najvažnije, Panonska utrka ima humanitarni karakter, cilj je istrčati ukupno 20.000 kilometara i darovati 20.000 kuna KBC-u Osijek. Naime, svaki istrčani kilometar znači kunu dara za osječku bolnicu.


- U protekle tri godine Panonska utrka okupila je nekoliko tisuća trkača i trkačica. Želja nam je potaknuti što više sudionika ne samo na bavljenje sportom nego i na njegovanje zdravih navika koje podrazumijevaju: boravak u prirodi, druženje s najmilijima i zabavu - poručili su organizatori, koji ove godine uz Dravu, zbog poznatih razloga, neće moći prirediti pravi sportsko-zabavni show uz obvezne gurmanske delicije, ali i tko dođe samo trčati, zabava neće izostati.
Osijek je postao nadaleko poznat po sportskoj rekreaciji, a Panonska utrka samo će upotpuniti lijepu trkačku priču. Subotnje okupljanje kod Iktusa počinje u 18 sati, dječja utrka je na programu od 18.30, dok će u 19 sati na start trkačice i trkači na pet kilometara. I. Li.
Najčitanije iz rubrike