Osijek
VOLIM VIŠNJEVAC!

Osmaši osmislili i uredili park za kućne ljubimce
Objavljeno 30. travnja, 2021.

Višnjevac je dobio svoj prvi park za kućne ljubimce i prigodno je nazvan - Višnjica. Ovo je projekt realiziran u suradnji višnjevačke osnovne škole i Vijeća mjesnog odbora. Osmaši, učenici izbornog predmeta Građanskog odgoja i obrazovanja su ponovno prepoznali potrebe mladih i ostalih mještana Višnjevca, te osmisli tri projekta - kako pomoći djeci u vrtićima da upoznaju školu; kako pokazati građansku solidarnost mještanima, te kao najveseliji projekt – izgradnja parka za kućne ljubimce u zajednici. "Ovaj zadnji projekt je započet prije dvije godine s tadašnjim učenicima Građanskog koji ga na žalost nisu zbog Pandemije uspjeli dovršiti i predstaviti.

Ovim putem se zahvaljujemo svim osmašima generacije 2019./2020. na zaista vrijednoj ideji i maštovitom nacrtu projekta.Ove godine su projekt realizirali njihovi "nasljednici" Građanskog uz podršku svojih vršnjaka i svih učenika naše škole, njihovih roditelja, kao i svih djelatnika OŠ Višnjevac", izvjestit će nastavnica Silvija Vukašinović, voditeljica Izbornog predmeta Građanski odgoj i obrazovanje.

Odličnu suradnju i pomoć "za peticu" odradili su i članovi Vijeća mjesnog odbora Višnjevac - Mirko Ivković (predsjednik) i Ivan Barišić (član). Dogovorili su lokaciju i ishodili dozvolu, organizirali postavljanje ograde, i svu potrebnu komunikaciju prema Gradu Osijeku. "Veseli nas svaka inicijativa koja dolazi iz naše osnovne škole, jer to je dokaz kako će učenici kao budući odrasli mještani našeg naselja znati bolje vrednovati svakodnevni život Višnjevca", reći će zaključno Ivković. "Višnjica" je zamišljena i kao mjesto na kojemu će se održavati edukacije za vlasnike pasa. D.Ku. 

Možda ste propustili...

ODRŽANA 3. SJEDNICA PARTNERSKOG VIJEĆA OBŽ-A

Lukić: Demografija na prvom mjestu

PROMJENE U CRVENOM KRIŽU OSIJEK

Denis Ćosić na čelu JU ŽRA

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VODOSTAJ DRAVE PREKRASNO OSLIKAO RIJEČNE OBALE

Osječka ljepotica otkrila sve svoje skrivene pejzaže

2

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao, danas hoda po 10 kilometara

3

SEGIP KONFERENCIJA NA OSJEČKOM FERIT-U S TVRTKOM BASE58

U Osijeku se kroz povezivanje i lokalnu razmjenu razvija budućnost elektroenergetike