Sport
ODBOJKAŠI BEZ DVOSTRUKE KRUNE

Mursa-Osijek nije na Savi znala pronaći šampionsku formulu
Objavljeno 30. travnja, 2021.
U finalnoj seriji Osječani su odigrali sjajnu partiju u Gradskom vrtu, koju nisu uspjeli reprizirati u gostima

Nikad bliže osječki odbojkaši nisu bili osvajanju naslova prvaka Hrvatske. Mursa-Osijek igrala je finalnu majstoricu, ali nakon njezina završetka moralo se ipak čestitati suparniku.


Uzela je Mladost svoju 20. titulu, iskoristili su Zagrepčani prednost domaćeg parketa, koja je u finalnoj seriji ipak bila znatan čimbenik, bez obzira na to što se sve odvijalo bez gledatelja. Znali su Osječani da će za konačni trijumf morati bar jednom slaviti na Savi, ali u svom Domu "Bojan Stranić" domaćin jako rijetko i teško gubi. To se, nažalost, potvrdilo i u završnom superligaškom obračunu za sezonu 2020./21. Mladost je u tri seta potvrdila status prvog nositelja, onaj drugi u finalu nije bio samo ukras, ali činjenica je da su "mursaši" u oba zagrebačka ogleda bili u podređenom položaju.


- Nije bilo na igračima nikakvog imperativa, ali ovakve utakmice ipak pokazuju da je iskustvo igranja za trofeje jako važno. Mladost svake sezone računa na naslove, igra u završnicama, a mi smo ipak prvi put u klupskoj povijesti igrali završnu seriju doigravanja za prvaka. Bili smo blizu, ostaje žal, naravno, ali mislim da smo potvrdili kako smo zasluženo sezonu odveli da krajnjih granica te da je o naslovu odlučivala majstorica - kaže trener hrvatskog viceprvaka Mario Teppert, koji je dan nakon završnog obračuna trezveno mogao secirati događaj iz odlučujućeg dvoboja.


- Jake su bile emocije nakon utakmice, stoga je bolje sve sagledati kada se one malo slegnu. Kao prvo, igračima čestitke na odličnoj sezoni, bez obzira na to što u dvije gostujuće utakmice finala nismo bili na pravoj razini. Onu domaću odigrali smo sjajno, ali u Zagrebu nismo bili u stanju reprizirati nešto slično. U odnosu prema prvoj utakmici, u trećoj smo bolje odradili prvi set, sve tamo do 17:17 izgledali smo dobro. Kad smo izgubili taj set, znatno smo pali, postali smo i nervozniji, iako su igrači imali želju što duže ostati u igri. Možda bi, da smo dobili uvodni set, sve išlo nekim drugim, za nas povoljnijim tijekom. Na suparniku se vidjela nervoza, razumljvo, jer je njima imperativ bio mnogo teži nego nama. Daleko od toga da smo bili opušteni, ali domaćin je ipak u posljednjoj utakmici mogao izgubiti puno više. Njima se rijetko događa sezona bez trofeja, a mi smo već osvojili jedan. Bili smo blizu i drugom, ali činjenica da smo se borili za dvostruku krunu sve nas ispunjava zadovoljstvom, bez obzira na to što smo na kraju izgubili finalnu seriju - kaže strateg osječke momčadi, koja je ove sezone odradila pet utakmica protiv Mladosti, koja je na kraju uspješnija 3-2. Male su razlike odlučivale na kraju.
- Ta spoznaja veseli, ali ova brojka potvrđuje da je Mladost i zaslužila titulu. Dobili su nas dvaput u finalu, prije toga i u utakmici koja je odlučivala o prvom nositelju, što na kraju nije bilo nevažno. Domaći parket je prednost i kada nema gledatelja. Možda ta prednost ne bi bila tako izražena da je s druge strane mreže bila neka druga momčad. A zna se da smo sve superligaške momčadi ove sezone dobili i u gostima, jedino smo u Zagrebu poraženi sva tri puta. Stoga je jasno što je na kraju trebalo napraviti da bismo doveli prvu odbojkašku titulu u naš klub i grad - objašnjava Mario Teppert, koji je sa svojim igračima zamalo kreirao savršenu sezonu. Za nju je nedostajala jedna pobjeda, koja možda dođe već sljedeće sezone...


Nino Benčina
ZA KRAJ SEZONE PALA PROSIDBA
Nakon majstorice odbojkaši s Drave bili su utučeni, što je i razumljivo kada izgubiš dvoboj koji odlučuje o prvaku. Potom su primili srebrne medalje te pokal namijenjen hrvatskom vicepravku, pa se popravilo raspoloženje, koje je dodatno podigao srednji bloker Murse-Osijek. Iako je ostao bez naslova, Krešimir Prlić kraj sezone iskoristio je za prosidbu, i to, naravno, odbojkašku. Dugogodišnja djevojka i odbojkašica ŽOK-a Osijek Karla Šimunec nije imala izbora, morala je pristati na tako originalnu ideju.
Najčitanije iz rubrike