Tehno
RED DOT

XPG osvojio tri nagrade
Objavljeno 30. travnja, 2021.
XPG objavljuje da su tri njegova proizvoda dobila prestižnu nagradu 2021 Red Dot za dizajn proizvoda, među tri su nagrađena proizvoda PCIe Gen4 SSD GAMMIX S70, DDR4 memorija SPECTRIX D70G i DDR4 memorija SPECTRIX D50 Xtreme. "Oduševljeni smo što su tri naša proizvoda ovjenčana nagradom Red Dot jer to potvrđuje našu predanost stvaranju proizvoda izvanrednih performansi, ali i smislenog industrijskog dizajna“, rekao je Ibsen Chen, direktor marketinga proizvoda u tvrtki ADATA. „Uz naše snažno nasljeđe i vodeću poziciju u području proizvoda za pohranu i memorija, ne čudi da je među dobitnicima nagrade Red Dot jedan naš SSD i dva DRAM modula.”


Uz najnovije sučelje PCIe Gen4 i performanse sekvencijalnog čitanja/pisanja do 7400/6400 MB/s GAMMIX S70 pomoći će igračima da dominiraju na natjecanjima. Za pouzdan rad i stabilnost S70 ima XPG-ov vlastiti dizajn pasivnog hladnjaka. Aluminijski pasivni hladnjak ima slojevitu i terasastu strukturu inspiriranu oceanskim valovima i tako nudi veću površinu za odvođenje topline. Šuplje komore ispod površine dodatno povećavaju termalne sposobnosti hlađenja tog uređaja jer potiču protok zraka i konvekcijsku izmjenu topline.


Kod modula SPECTRIX D70G korišten je drukčiji pristup dizajnu nego kod drugih modula jer je on konstruiran prema filozofiji „dvostruke osobnosti“. Jedan od aspekata te filozofije kontrastni su površinski premazi. Jedna vrsta površine glatka je i čista, dok je druga nazubljena i s utorima. Zahvaljujući tome, uređaj ima i dva različita izgleda ovisno o tome je li RGB osvjetljenje uključeno ili isključeno. Kad je ono isključeno, plastična vanjska ovojnica proizvoda doima se metalno. M.R.
Najčitanije iz rubrike