TvObzor
HRT: NESTALI

Počelo snimanje druge sezone hvaljenog serijala
Objavljeno 30. travnja, 2021.

Produkcijska kuća Clinica studio započela je početkom tjedna za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) na lokaciji sela Jokići snimanje druge sezone ratne dramske serije “Nestali” u trajanju od četiri epizode. Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine u vrijeme održavanja vojno-redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni – jutro, 4. kolovoza 1995. Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susrela s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put k slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom.

I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana koju igra Sandra Lončarić. Uz navedene glavne glumce, u drugoj sezoni gledat ćemo Enesa Vejzovića, Mladena Čuturu, Nikšu Butijera, Tarika Filipovića, Milivoja Beadera, Roka Sikavicu, Igora Kovača, Kseniju Pajić, Anju Matković, Mariju Škaričić, Alena Liverića, Slavena Knezovića, Filipa Radoša, Elvisa Bošnjaka, Miju Jurišića, Stipu Radoša i mnoge druge.

Redatelj serije je Kristijan Milić, scenarist Joško Lokas, koscenarist Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Mirko Pivčević.

“Imamo veliki set, oko 80 ljudi, a tu je i šest glavnih glumaca. Što se tiče radnje, nastavljamo gdje smo stali u prvoj sezoni, sve epizode obuhvatit će radnju jednog dana i jedne noći s 4. na 5. kolovoza 1995.” rekao je Joško Lokas.

Dodaje i kako će serija kroz nove četiri epizode donijeti i retrospektivu glavnih likova koja će obuhvatiti razdoblja njihovih civilnih života i sudjelovanja u prvim vojnim akacijama. “Očekuje nas dosta napetosti i akcije, likovi su, naime, u utrci s vremenom”, rekao je Lokas.

Redatelj druge ekipe na snimanju je Goran Rukavina, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarice maske Ana Bulajić Črček i Snježana Gorup, montažer Veljko Segarić, a producenti su Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap. Urednica za HRT je Zinka Kiseljak.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike