Svijet
KRALJEVSKA KRIPTA DVORCA WINDSOR

Princa Philipa na posljednji počinak ispratila povorka članova obitelji
Objavljeno 17. travnja, 2021.

LONDON - Lijes s tijelom britanskog princa Philipa, na stražnjem dijelu posebno prilagođenog Land Rovera u subotu je prevezen u kraljevsku kriptu dvorca Windsor gdje će biti pokopan, a pješice ga je slijedila povorka starijih članova kraljevske obitelji, među kojima su bili princ Charles i njegovi sinovi, prinčevi William i Harry.

Kraljica Elizabeta II. bila je na začelju kolone u Bentleyu dok se lijes s vojvodom od Edinburgha kretao prema kapeli svetog Jurja.

U prvome redu iza lijesa hodali su princ Charles i princeza Anne, a slijedili su ih prinčevi Edward i Andrew te Charlesova dvojica sinova William i Harry.

Lijes je prekriven zastavom vojvode od Edinburgha čija su obilježja danski grb, grčki križ, edinburški dvorac i boje obitelji Mountbatten, a na njemu su postavljeni Philipova mornarička kapa i mač.

Povorku su predvodili članovi kraljičine garde, a slijedili su je visoki vojni dužnosnici.

Povorka s lijesom zastala je kako bi se u 16 sati održala minuta šutnje u cijeloj kraljevini, a pucanj ispaljen s istočnog travnjaka dvorca Windsor označit će početak i kraj ceremonije. (Hina)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana