Sport
OSIJEK SLAVIO U SPLITU

Zlatna glava Ramona Miereza presudila je derbi na Poljudu
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Pobjedom nad Hajdukom Osječani su ostali u neizvjesnoj utrci s Dinamom za naslov prvaka

Nogometaši Osijeka upisali su vrijednu pobjedu na Poljudu u prvom od ri uzastopna derbija koja ih očekuju u sljedećih desetak dana. Bijelo-plavi su na taj način ostali u ravnoporavnoj utrci s Dinamom za naslov prvaka.

Osječka momčad bila je je apsolutno bolji suparnik jer Hajduk u cijeloj utakmici nije uspio uputiti udarac u okvir vrata, a s druge strane je stvorila nekoliko odličnih prilika od kojih je jednu sjajni Ramon Mierez pretvorio u pogodak koji je donio vrlo značajnu pobjedu. Bila je to Agrentinčeva 20.egzekucija ove sezone kojom je treneru Nenadu Bjelici čedtitao 30. utakmicu na klupi bijelo-plavih koji se sada mogu okrenuti velikom okršaju koji ih u srijedu u Gradskom vrtu očekuje protiv Dinama.


Osijek bolji
Prvi dio susreta prošao je u nadmurdivanju. Nijedna od momčadi nije do kraja spustila gard, a u takvoj igri bolji su bili Osječani koji su imali tri dobre prilike za pogodak, dok je Hajduk stvorio tek jednu, ali bila je to prva na utakmici. Dogodilo se to tek u 23. minuti u trenucima kada je Osijek imao igrača manje na terenu jer se ozlijedio Guti kojeg je kasnije zamijenio Caro. U toj situaciji Kačaniklićje dobio povratnu loptu na 13 metara od vrata, ali je njegov udarac uspio blokirati Čeberko. I to je bilo sve od Hajduka u prvih 45 minuta jer je do odmora daleko opasniji bio - Osijek. Do te situacije susret je bio prava partija šaha u kojoj su suparnici igrali kao “po jajima”. No, kako je vrijeme odmicalo Osječani su “pustili pas” i počeli stvarati neugodnosti domaćinu. Posebne je muke adavao mu je Mierez koji je u 28.minuti ukraoloptu Fossatiju na sredini terena sjurio se prema kaznenom prostoru, odapeo prizmeno sa 17 metara, a Kalinić je bio primoran taj udarac skrenuti u korner. Osječani su imali apsolutnu kontrolu sredine terena i zbog toga su se uspjeli nametnuti, ali im napadačke akcije nisu bile dovoljno tečne i točne. No, u 34. minuti stigli su do najbolje prilike na utakmici. Caro je poslao odličnu dugu loptu na Miereza koji je sjajno kretnjama bez lopte prevario Simića, izašao sam pred Kalinića, ali je završni udarac sa 8-9 metara bio neprecizan. Odličnu kontru izveli su bijelo-plavi u 40. minuti. Kleinheisler je petom ostavio loptu za Bočkaja, ovaj je proigrao Miereza, a on je proslijedio loptu do Bohara koji je s ruba kaznenog prostora ciljao u lijevi donji kut, no Kalinić je bio spreman i zaustavio taj udarac. I posljednja prilika prvog poluvremena pripala je Osijeku. U trećoj minuti nadoknade Bohar je proigrao Bočkaja koji je pucao sa šest-sedam metara, istina, posve iskosa s lijeve strane, a Kalinić je i taj udarac uspio odbiti.


Mierez presudio
Odmah na početku drugog dijela Osijek je ipak došao u vodstvo. U 48. minuti Mierez je još jednom demonstirao koliko je sjajan u igri glavom jer u teškoj poziciji, na ubačaj Jugovića, reagirao sjajno i postigao svoj 20. pogodak ove sezone od kojih je čak devet zabio glavom. Nakon vodstva Osječani nisu stali već su nastavili visoko pritiskati Hajduk te su na taj način spriječavali organizaciju suparnikovih napada već u začetku i držali ga vrlo daleko od Ivušića. S druge strane Kalinić je i dalje bio zaposlen. U 64. minuti Bohar je uputio neugodan udarac glavom koji je vratar Hajduka morao ispod grede izbaciti u korner. Kako se susret približavao kraju Osječani su se sve više orijentirali na čuvanje minimalne prednosti, a u završnici susreta dobili su “poguranac” od Fossatija koji je u razmaku od dvije minute zaradio dva žuta kartona pa je Hajduk ostao s čovjekom manje. Puno je nervoze bilo u završnici susreta pa je crveni karton dobio pomoćni trener Osijeka Nino Bule. Sudac Ivan Bebek označio je šest minuta nadoknade u kojima je Hajduk očajnički pokušavao doći do izjednačenja, ali obrana Osijeka bila je koncentrirana i odbila sve te stihijske pokušaje pa se Osijek kući vraća sa vrijedna tri boda.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

SPLIT - Stadion Poljud. Vrijeme i teren pogodni za igru. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) - 7.

Strijelac: 0:1 Mierez (48).

Žuti kartoni: Vušković, Todorović, Simić, Fossati,Diamantakos (Hajduk), Jugović, Kleinheisler, Lončar, Bočkaj (Osijek). Crveni karton: Fossati (Hajduk).

IGRAČ UTAKMICE: RAMON MIEREZ (OSIJEK)

HAJDUK  0

Kalinić 6,5, Todorović 6, Vušković 5,5, Simić 5,5, Čolina 6, Fossati 5,5, Jurić 5,5, Atanasov 5,5 (od 70. Dolček -), Kačaniklić 5,5 (od 55. Diamantakos), Livaja 5,5, Umut 5,5 (od 70. Biuk -).

OSIJEK  1(0)

Ivušić, Guti - (od 23. Caro 6,5, od 81.Lončar -), Škorić 7, Čeberko 7, Miloš 6,5, Žaper 6,5, Jugović 7, Bočkaj 6,5, Kleinheisler 7 (od 86. Pilj -), Bohar 6,5 (od 86.Erceg -), Mierez 7,5.

0:1
Jugović je ubacio zdesna, a Mierez bio na pravom mjestu i udarcem glavom pogodio desni kut
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike