Sport
PADA ODLUKA TKO ĆE U FINALE DOIGRAVANJA

"Mursaši" ovaj put ne žele uzmaknuti na svom parketu
Objavljeno 17. travnja, 2021.
Odbojkaši s Drave izvukli su pouke iz poraza od prije tjedan dana

Završava u subotu polufinalna serija doigravanja između odbojkaša Murse-Osijek i Splita. Treća, odlučujuća utakmica je u Gradskom vrtu, gdje je domaćin ove sezone izgubio samo jednom.


Kvaka je u tome da su odbojkaši s Drave kapitulaciju na svom parketu potpisali upravo protiv svog današnjeg protivnika, ali "mursaši" su uvjereni da se neće ponoviiti za njih koban ishod, kao što je to bilo prije sedam dana.


- Poklopila nam se najslabija utakmica sezone, dobar Split i doživjeli smo poraz, nakon kojeg smo bili i korak do ispadanja iz doigravanja za prvaka. Analizirali smo taj podbačaj, svjesni da će se teško ponoviti. No trebalo je prije novog okršaja u Gradskom vrtu otići na Poljud i tamo poravnati seriju. Znali smo da više nemamo pravo na pogrešku, igrači su izdržali velik prtisak i dali si još jednu priliku da izbore finale - kaže trener Mario Teppert, kojem prije tri dana nije bilo lako na Poljudu. Bila je Mursa-Osijek na korak do poraza i kraja sezone, ali uspjela je u petom setu pokazati da je kadra pronaći izlaz iz jako neugodnih situacija. A takve su kada gubiš 6:9, 9:11, a još i ne realiziraš čistu meč-loptu.


- Igrali smo pod pritiskom, ali njega su, htjeli ili ne htjeli, imali i Splićani. Pružila im se velika prilika, bili su blizu, ali na kraju smo ipak bili čvršći. Mentalno smo bili pravi, koncentrirani. Jer kada si u zaostataku pred kraj, stvari lako mogu postati još nepovoljnije. Ostali smo smireni, znali smo da možemo dobiti odlučujući set. Kada je završilo, naravno da smo mogli odahnuti, ali ne zadugo, jer ipak je pred nama novi okršaj u kojem je ulog velik za obje momčadi - naglašava Teppert, koji je uvjeren da će njegovi igrači iskoristiti priliku za koju su se morali dosta namučiti. Očekuje li muke i u majstorici?


- Ha, naravno da bismo željeli sve riješiti glatko i što je brže moguće, ali spremni smo za borbu. Jedna utakmica, pobjednik ide u finale, naravno da vjerujemo da ćemo mi igrati za titulu. Split je pokazao koliko je opasan, ali stoji da smo ga mi takvim učinili na otvaranju ove serije. Nama je prije svega zabranjeno ponoviti tako lošu partiju, u tom slučaju nam ne bi bilo spasa. Split je na svom parketu odigrao čak puno bolje nego u Osijeku, stoga naša pobjeda za poravnanje serije ima težinu. Ona je pokazatelj kakvi i danas moramo biti na parketu - smatra trener odbojkaša s Drave.
Iz Splita pak najavljuju da na hrvatski istok stižu rasterećeni, da su već i sada puno napravili, stoga neće igrati pod pritiskom. Upitno je i stanje zgloba Igora Omrčena, čovjeka bez čijeg pravog učinka nemaju puno izgleda. Neće Osječani pasti na te fore, sigurni su da će suparnik izvući iz sebe, ako bude mogao, i više od maksimuma. Kada su slavili prije sedam dana, vidjelo se koliko im je ta pobjeda značila, ispucali su tada sve frustracije zadobivene zbog "mursaša", koje su jednom uspjeli šokirati. Drugi šok je strogo zabranjen.


Nino Benčina
IZRAVAN PRIJENOS NA ARENASPORTU
U oba polufinala doigravanja kod odbojkaša o putniku u završnicu odlučivat će treća utakmica, Ova u Gradskom vrtu prenosit će se direktno na Arenasport televiziji, a početak dvoboja je u 17 sati. U drugom ogledu, pola sata prije, Mladost u Zagrebu dočekuje Ribola Kaštela. Pobjednici iz tih susreta otvaraju finalnu seriju u srijedu, 21. travnja.
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike