Sport
BIVŠI NOGOMETAŠ OSIJEKA DANIJEL PRANJIĆ OTIŠAO S CIPRA

Igračima sam kuhao i davao novac za kavu
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Nekadašnji igrač NK-a Osijek Danijel Pranjić završio je avanturu u ciparskoj Omonia Psevdi, a o tom iskustvu dao je intervju za grčku Gazzettu i otkrio s čim se sve susretao kao igrač-trener tog drugoligaša. Pranjić je kao poznato igračko ime otišao Omoniji pomoći, a na kraju je pobjegao s Cipra. Prošlog ljeta je u tom klubu počeo i trenersku karijeru, prije samo nekoliko mjeseci činilo se da uživa na Cipru, ali onda je sve krenulo nizbrdo.


- Mislim da ću za koju godinu napisati knjigu u ovoj užasnoj priči - kazao je bivši hrvatski nogometni reprezentativac koji je protiv sebe imao gazde kluba, ali i cijelo selo. No imao je potporu većine igrača kojima je bio trener i suigrač, a u jednom trenutku i majka i otac.


- Zbog financijskih problema igrači su izbačeni iz svojih kuća. Radio sam sve što sam mogao za njih. Neki nisu imali ni za prehraniti se, pa sam im kuhao, davao sam im novac za kavu, plaćao fizioterapeuta iz svog džepa. Usprkos svemu nastavili smo raditi zajedno i boriti se, to smo htjeli.


Prije desetak dana Pranjić se sukobio s gazdom kluba i nakon toga je otišao s Cipra.
- Koliko samo stvari mi je rečeno kad smo počeli suradnju, ali bila je to laž. Ništa nisam znao o obitelji koja vodi klub, dvojica igrača koja su iz te obitelji su mi od početka pravila probleme s bivšim dopredsjednikom i okrenula cijelo selo protiv mene. Imao sam podršku momčadi i tek četvorice ili petorice ljudi u zajednici, ali je obitelj radila baš sve protiv mene i okrenula cijelo selo protiv mene. Završilo se tako što nisu platili apsolutno ništa za razdoblje u kojemu sam radio u klubu - dodao je Pranjić, kojemu je ciparska avantura teško pala, na oproštaju od momčadi bilo je i suza jer je znao da dečke ostavlja u kaosu. I. Li.
Najčitanije iz rubrike