Osijek
LINJAK JOSIPOVAC

Edukativne radionice za djecu na otvorenom
Objavljeno 17. travnja, 2021.
U sklopu projekta "Stara Drava Josipovac 2", čiji je nositelj Športski ribolovni klub Linjak, održan je radni sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija. One su brojne - Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, Dječji vrtić Osijek podcentar Josipovac i Osnovna škola Josipovac te, kao suradnik, Muzej likovnih umjetnosti.


Glavne projektne aktivnosti su edukativne radionice "Škola u prirodi" na otvorenom, na izletištu Stara Drava uz istoimenu ribolovnu vodu kojom ribiči gospodare, a koje će provoditi stručnjaci za zaštitu prirode u suradnji s djelatnicama MLU-a. Tijekom projekta u skladu s proračunskim mogućnostima planirano je oplemenjivanje prostora izletišta ozelenjavanjem i postavljanjem parkovne opreme kao i uklanjanje nepropisno odbačenog otpada.


Ciljana skupina su djeca članovi udruge, polaznici triju vrtićkih skupina Dječjeg vrtića Josipovac i učenici dvaju nižih razreda OŠ Josipovac. "Organizacije civilnoga društva imaju važnu ulogu u području zaštite okoliša i promicanja održivog razvoja. Svojim radom i suradnjom s nadležnim tijelima i institucijama udruge pridonose demokratizaciji društva i u mogućnosti su izravno djelovati na terenu u rješavanju konkretnih potreba", izjavio je ovom prigodom Marko Perković, voditelj projekta.
Provedba projekta počela je u ožujku, a završetak je planiran u listopadu. D.Kuštro
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike