Crna kronika
OKRŠAJ U SLAVONSKOM BRODU

Torcidaši napali BBB-ovce, bilo je razbijenih glava
Objavljeno 17. travnja, 2021.
Do napada Torcide došlo je na kraju utakmice Dinama i Villarreala. Uhićeni su na autocesti

Nova runda navijačke masovne tučnjave između Bad Blue Boysa i Torcide zbila se u četvrtak oko 22.45 u Mesićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Tučnjava u kojoj je bilo razbijenih glava započela je prije kraja četvrtfinalne utakmice Europa lige između Villarreala i Dinama, a koja je završila pobjedom španjolske momčadi.


Desetak torcidaša došlo je prije kraja utakmice u Mesićevu ulicu gdje brodski BBB-ovci imaju udrugu i u kojoj su gledali utakmicu. Odmah su počeli palicama udarati po ulaznim vratila i prozorima, koje su razbili, a potom je došlo do tučnjave u kojoj su se uz palice koristile i boce te šake. Tučnjava je, priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, trajala nekoliko minuta, nakon čega su se napadači trčeći uputili u nedaleko parkirane automobile te su se odvezli. Iz udruge su otišli i napadnuti BBB-ovci, tako da pristigli policajci u samom objektu udruge nisu zatekli nikoga, samo razbijeno staklo i namještaj te razbijene i razbacane boce.


Policajci su ipak uspjeli doći do potrebnih informacija o mogućem identitetu napadača i krenuli su u potragu za njima. Odluka da se kontroliraju vozila na autocesti A3 dala je rezultata, pa su nepunih pola sata nakon okršaja u Mesićevoj ulici policajci na autocesti A3 zaustavili automobile u kojima su se nalazili sudionici tučnjave. "Riječ je o 10 osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije koje su uhićene i dovedene u prostorije policije", doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske. Nad osumnjičenima se provodi kriminalističko istraživanje nakon kojeg slijedi podnošenje odgovarajućih prijava. Policajci također nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje da bi pronašli i druge napadače kao i utvrdili činjenice i okolnosti spomenutog događaja. Sumnja se, naime, da su torcidaši iz Dalmacije imali logističku pomoć lokalnih nogometnih navijača Hajduka iz Brodsko-posavske županije.

Ovo nije prvi sukob navijača Dinama i Hajduka u Mesićevoj ulici. Također ispred prostorija udruge do još jače tučnjave s više ozlijeđenih osoba došlo je i u siječnju 2019. godine, a makljaža se osim u prostorijama udruge nastavila na ulici.

Sandra Lacić/Milan Bugarić
2019.

godine zbila se slična tučnjava na istom mjestu
10

osoba uhićeno je na autocesti A3 i sve su iz Splitsko-dalmatinske županije
U tučnjavi su korištene palice i boce, a razbijeni su vrata i prozori udruge BBB-a iz Slavonskog Broda
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike