Novosti
1.083 OSOBE U SAMOIZOLACIJI

U Osječko-baranjskoj županiji 143 novopozitivnih, dvoje umrlih
Objavljeno 16. travnja, 2021.

OSIJEK - U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obrađeno je 434 uzorka, od kojih je 143 bilo pozitivno na koronavirus, a umrle su dvije osobe stare 57 i 87 godina, izvijestio je u petak osječko-baranjski Stožer civilne zaštite.

Novozaražene osobe imaju prebivalište na području 65 naselja u županiji, a najviše njih, 46, je s područja Osijeka, 11 Čepina, deset iz Našica te osam iz Đakova.

„Na bolničkom liječenju su 122 osobe. Njih 89 liječi se u KBC-u, od kojih je 19 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice su 33 pacijenta.

 Na području županije u samoizolaciji je 1.083 osobe, priopćio je Stožer.

Policijski službenici proveli su 27 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja  na području Belog Manastira i Dalja gdje su kršenje te mjere utvrdili za državljane Nizozemske i Srbije, zbog čega su im uručeni prekršajni nalozi. Obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 44 nadzora provođenja mjera u ugostiteljskim i drugim objektima i nisu utvrdili nepravilnosti. H

Možda ste propustili...