Crna kronika
TRAGIČAN POŽAR U STANU

Žena pronadena mrtva kako sjedi pokraj štednjaka
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Vatru je pokušao ugasiti susjed 87-godišnje žene, no zadobivene opekline bile su kobne

Mrtvo tijelo 87-godišnje žene pronađeno je u opožarenom stanu u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, u Osijeku, u četvrtak nešto poslije 10 sati. Osječki profesionalni vatrogasci dojavu o požaru u stanu na prvom katu kućnog broja 8, u kojem se nalazi osoba, dobili su u 10.29 sati, a na intervenciju u zgradu koja se nalazi prekoputa trgovačkog centra Interspar, izišlo je devet vatrogasaca s navalnim vozilom i autocisternom.


Vatrogasce je o požaru obavijestio susjed unesrećene starice koji je primijetio kako dim izlazi ispod ulaznih vrata stana. Vatrogasci su pristigli na mjesto požara za nekoliko minuta, a u stanu su zatekli susjeda koji je vatru gasio s protupožarnim aparatom kojeg je uzeo iz hodnika. Na žalost, 87-godišnju susjedu nije uspio spasiti. Nesretnu ženu vatra je zahvatila dok je sjedila u naslonjaču pokraj štednjaka.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo otvorena vrata jednosobnog stana, a u kuhinji smo u nagorjelom naslonjaču zatekli preminulu osobu starije životne dobi. Na tijelu su bili vidljivi tragovi djelovanja topline. Uz naslonjač nalazio se štednjak na kojem se nalazila posuda za kuhanje kave te još jedna manja posuda. Štednjak je u trenutku našeg ulaska bio ugašen. U kuhinji su bili vidljivi tragovi gašenja požara aparatom za početno gašenje požara. Isključili smo plin i struju u stani te otvorili prozor na kuhinji radi provjetravanja. Termokamerom utvrdili smo da nema opasnosti od ponavljanja požara ili nastanka eksplozije. Po dolasku policijske ophodnje vratili smo se u postrojbu - doznajemo od Vacike Brajdića, operativnog dežurnog Javne vatrogasne postrojbe Osijek.


Na mjesto događaja došla je ekipa Hitne medicinske pomoći, no liječnik je nakon kraćeg pregleda mogao samo potvrditi smrt 87-godišnjakinje. Policija je naknadno provedenim očevidom isključila tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da se vatra s plinskog plamenika štednjaka proširila na kuhinju koja je djelomice opožarena.

- Uzrok smrti 87-godišnje vlasnice utvrdit će se obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek - navode iz Policijske uprave osječko-baranjske. Iz policije navode kako se šteta nastala u stanu procjenjuje na oko 7000 kuna. Policijska uprava osječko-baranjska nadležnom državnom odvjetništvu podnosi izvješće o ovom nesretnom događaju.
Sandra Lacić

MANJI POŽAR U STANU U SL. BRODU
Kako doznajemo iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u četvrtak, u 13.29 sati, Javna vatrogasna postrojba Slavonski Brod zaprimila je dojavu o požaru stana na adresi Petra Svačića 1/b, u Slavonskom Brodu. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli dim na 7. i 8. katu stambene zgrade "Brod tower". "Izvršena je evakuacija stanara sa 7. i 8. kata stambene zgrade. U jednom od stanova pronađen je ekspres lonac koji je gorio te se gasila vatra, nakon čega su se stanari vratili u stanove. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz JVP-a Slavonski Brod. Požar je ugašen u 14.20 sati", doznajemo iz Hrvatske vatrogasne zajednice.
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura