Sport
TRENER SPLIĆANA BIRANIM RIJEČIMA O BJELICI I BIJELO-PLAVIMA

Osječani imaju najboljeg trenera u prvenstvu, čestitam mu
Objavljeno 16. travnja, 2021.

U Hajduku vrijeme, kada je u pitanju uspješna niska u Prvoj HNL, mjere od Osijeka. Splićani su posljednji prvenstveni poraz doživjeli upravo u Gradskom vrtu početkom veljače kada je Tramezzanijeva momčad ostala s igračem manje i popustila u završnici, a sada se nadaju da neće biti "od Osijeka do Osijeka". Splićani love mjesto na tablici koje vodi u Europu i nemaju pravo na prosipanje bodova kod kuće, pa čak ni kad im dolazi drugoplasirana momčad prvenstva.


- Osijek je vrlo dobra momčad, imaju odličnu sezonu i, prema mome mišljenju, imaju najboljeg trenera u prvenstvu u ovom trenutku. Bjelica je to dokazao u više navrata i čestitam mu na tome - kazao je trener Hajduka Paolo Tramezzani.


Nakon riječi hvale za suparnika i njegovog trenera, Talijan na klupi splitskog kluba okrenuo se svojoj momčadi s kojom večeras ide po tri boda.


- Zadovoljan sam što moji igrači rade u posljednjim utakmicama, za mene je ovo jedan u nizu onih važnih susreta u kojem, naravno, idemo na pobjedu. Znamo da se moramo suprotstaviti jakom suparniku koji će nastojati u našoj kući nastaviti živjeti svoj san, odnosno ostati u utrci za naslov prvaka. Stoga moramo biti vrlo oprezni i odgovoriti na njihov sustav, na njihov način igre, a istovremeno nastojati igrati svoju igru i pokazati svoju kvalitetu.


Hajduk je pod Tramezzanijevom paskom postao mnogo ozbiljnija momčad negoli je to bila početkom sezone. Ovog proljeća "hajdukovci" su uhvatili ritam pozitivnih rezultata i na krilima tog optimizma dočekuju i Osijek.


- Moji momci pokazali su u proteklom razdoblju da imaju kvalitetu, nastoje je možda i poboljšati u nekim aspektima i fazama igre, zatvoriti sve prostore i ograničiti suparnike u onome u čemu su oni najbolji. Želim da ovu utakmicu s Osijekom igramo mirni i mentalno opušteni, derbi je važan, ali bitne su sve utakmice, posebice one koje koje ćemo igrati u samoj završnici sezone - dodao je Talijan, koji ne želi priče kako je ovo utakmica Tramezzani protiv Bjelice.

- Među nama ima mnogo poštovanja, cijenim ga, ali u petak navečer igra Hajduk protiv Osijeka. Mi imamo ispred sebe zadatak koji moramo privesti kraju, posao koji smo započeli prije dva i pol mjeseca, i samo to nas zanima. Znamo da će ovo biti utakmicama u kojoj moramo smanjiti pogreške što više možemo. Analizirali smo sve njihove utakmice, dolaskom Santinija na zimu momčad se promijenila. Dosta toga ovisi o njemu i Mierezu. Bez obzira na taktičke postavke i individualnu kvalitetu, za mene je Osijek dobar i kada ima loptu u nogama, ali i kada su bez nje. Imaju dva dobra napadača, ali i dobre veznjake koji se ubacuju iz drugog plana. U obrani su vrlo solidni. Moramo pronaći prostore u njihovoj obrani i iskoristiti naše kvalitete - kazao je Tramezzani koji je ostao vjeran navici da previše ne mijenja momčad, odnosno, iz susreta u susret mijenja samo igrače koji moraju izostati zbog kartona ili ozljeda. Zato Bjelicu i Osječane na Poljudu ne čeka nikakvo iznenađenje. T. Bilić
Stanko Jurić

igrač Hajduka

- Mi smo u seriji dobrih rezultata, Osijek je bio posljednji koji nas je pobijedio. Večeras vjerujem u nas, idemo na pobjedu, svaki bod nam je važan. Mnogo je kalkulacija do kraja sezone, ali mi vjerujemo da možemo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima te na ljestvici preskočiti i Rijeku i Goricu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike