Crna kronika
KRIVOTVORIO DOKUMENTACIJU

Šef skladišta državne firme ukrao 100.000 litara goriva
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Već duže vrijeme istražitelji Policijske uprave vukovarsko-srijemske radili su na slučaju prijave protiv 61-godišnjaka, za kojeg se sumnjalo da je ukrao veću količinu goriva. Rezultati istraživanja iznenadili su i policajce koji su radili na slučaju. Šezdesetjednogodišnjak, inače poslovođa skladišta javnog poduzeća u državnom vlasništvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, sumnjiči se da je ukrao oko 100.000 litara goriva, čime je počinio materijalnu štetu u iznosu od više stotina tisuća kuna. Policijska uprava vukovarsko-srijemska tereti ga za kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave.

Sumnja se kako se krađa goriva, malo-pomalo, zbivala od od 2018., pa do svibnja 2020. godine. Policajci su istraživanjem utvrdili kako je 61-godišnjak u službenoj dokumentaciji lažno prikazivao te prikrio stvarno stanje u količini goriva, čime je krivotvorio službenu dokumentaciju s ciljem kako bi prikrio otuđenje goriva u vlasništvu navedenog poduzeća. U policijskom priopćenju ne navodi se na koji je način krao gorivo iz skladišta, niti od koga je došla prijava protiv poslovođe. Policija je nadležnom državnom odvjetništvu protiv 61-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu.

Kako neslužbeno doznajemo, pojavila se sumnja da 61-godišnjak krade gorivo, kada je do odgovornih osoba državne tvrtke došla informacija o prodaji jeftinijeg goriva "na crno" u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tada su počeli pomnije pratiti rad 61-godišnjaka, a nakon što su prikupili dosta korisnih informacija, o tome su izvijestili policiju koja je u konačnici 61-godišnjaka nakon kriminalističkog istraživanja prijavila nadležnom državnom odvjetništvu. Ako se sumnje o krađi goriva pokažu točnima, 61-godišnjaka sasvim sigurno čeka optužnica te naknadni sudski proces u kojem mu, osim vraćanja više stotina tisuća kuna tvrtki u kojoj je radio, prijeti i zatvorska kazna. S druge strane, ako se dokaže da je krao, čeka ga i otkaz na dobro plaćenom poslu.

Sličnih je krađa već bilo proteklih godina u Slavoniji i Baranji. Većinom se tu radilo o dogovoru djelatnika na benzinskim postajama i vozača radnih strojeva. Veći dio goriva završio bi u spremniku radnog stroja, a dio, na račun građevinske tvrtke, u privatnim automobilima.
S.Butigan/M.Bugarić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike